Open-access Isolation of Mucorales from processed maize (Zea mays L.) and screening for protease activity

Isolamento de Mucorales de milho processado (Zea mays L.) e seleção quanto à atividade proteásica

Abstracts

Mucoraleswere isolated from maize flour, corn meal and cooked cornflakes using surface and depth plate methods. Rhizopus oryzae, Circinella muscae, Mucor subtilissimus,Mucor hiemalis f. hiemalis, Syncephalastrum racemosum, Rhizopus microsporus var. chinensis and Absidia cylindrospora showed protease activity.

Zygomycetes; food; contamination; isolation


location_on
Sociedade Brasileira de Microbiologia USP - ICB III - Dep. de Microbiologia, Sociedade Brasileira de Microbiologia, Av. Prof. Lineu Prestes, 2415, Cidade Universitária, 05508-900 São Paulo, SP - Brasil, Ramal USP 7979, Tel. / Fax: (55 11) 3813-9647 ou 3037-7095 - São Paulo - SP - Brazil
E-mail: bjm@sbmicrobiologia.org.br
rss_feed Acompanhe os números deste periódico no seu leitor de RSS
Reportar erro