ISSN 1981-6723 on-line version

EDITORIAL BOARD

 

Editors

Editor in Chief
 Claire I.G.L. Sarantópoulos
 Instituto de Tecnologia de Alimentos/CETEA, Campinas/SP-Brasil

Assistant Editor
Silvia P. M. Germer
Instituto de Tecnologia de Alimentos/FRUTHOTEC, Campinas/SP-Brasil

 

Associated Editors

Adelaide D. P. Beléia
Universidade Estadual de Londrina/CCA/DCTA - Londrina/PR, Brasil

Afonso de Liguori Oliveira
Universidade Federal de Minas Gerais/DTIPOA - Belo Horizonte/MG, Brasil

Alberto Manuel Carneiro Sereno
Universidade do Porto/Depto. de Engenharia Química - Custoias MTS, Portugal

Alex Augusto Gonçalves
Universidade Federal Rural do Semi-Árido - UFERSA/DCAn - Mossoró/RN, Brasil

Alexandre José Cichoski
Universidade Federal de Santa Maria/TCA - Santa Maria/RS, Brasil

Ana Lúcia Fadini
Instituto de Tecnologia de Alimentos/C. Chocotec - Campinas/SP, Brasil

Anderson de Souza Sant'Ana
Universidade Estadual de Campinas/FEA/Depto. de Ciência de Alimentos - Campinas/SP, Brasil

Angelo Pedro Jacomino
Universidade de São Paulo/ESALQ/Horticultura - Piracicaba/SP, Brasil

Assis Euzébio Garcia
Instituto de Tecnologia de Alimentos/CETEA - Campinas/SP, Brasil

Carmen Josefina Contreras Castillo
Universidade de São Paulo/ESALQ/Agroindústria, Alimentos e Nutrição - Piracicaba/SP, Brasil

Elane Schwinden Prudêncio
Universidade Federal de Santa Catarina/Depto. de Ciência e Tecnologia de Alimentos - Florianópolis/SC, Brasil

Eliana Paula Ribeiro
Instituto Mauá de Tecnologia/Depto. de Eng. Química e Eng. de Alimentos - São Caetano do Sul/SP, Brasil

Florência Cecilia Menegalli
Universidade Estadual de Campinas/FEA/Depto. de Engenharia de Alimentos - Campinas/SP, Brasil

Graciele Silva Campelo Borges
Universidade Federal da Paraíba/CCS/Depto. de Tecnologia de Alimentos - João Pessoa/PB, Brasil

Jane Mara Block
Universidade Federal de Santa Catarina/Depto. de Ciência e Tecnologia de Alimentos - Florianópolis/SC, Brasil

José Benício Paes Chaves
Universidade Federal de Viçosa/Depto. de Tecnologia de Alimentos - Viçosa/MG, Brasil

José Humberto de Queiroz
Universidade Federal de Viçosa/Depto. de Bioquímica e Biologia Molecular - Viçosa/MG, Brasil

José Roberto D. Finzer
Universidade Federal de Uberlândia/Faculdade de Eng. Química - Uberlândia/MG, Brasil

José Vladimir de Oliveira
Universidade Federal de Santa Catarina/Depto. de Engenharia Química e Eng. Alimentos - Florianópolis/SC, Brasil

Klégea Maria Câncio Ramos Cantinho
Universidade Federal do Rio Grande do Norte/Depto. de Oceania e Limnologia - Teresina/PI, Brasil

Marney Pascoli Cereda
Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"/CERAT - Botucatu/SP, Brasil

Miriam Dupas Hubinger
Universidade Estadual de Campinas/FEA/ Depto. de Engenharia de Alimentos - Campinas/SP, Brasil

Raimundo Wilane de Figueiredo
Universidade Federal do Ceará/Depto. de Tecnologia de Alimentos - Fortaleza/CE, Brasil

Regina Celi Araújo Lago
EMBRAPA- Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária/NAI - Rio de Janeiro/RJ, Brasil

Renato Souza Cruz
Universidade Estadual de Feira de Santana/Depto. de Tecnologia - Feira de Santana/BA, Brasil

Rosinelson da Silva Pena
Universidade Federal do Pará/FEA/Instituto de Tecnologia - Belém/PA, Brasil

Solange de Sousa
Universidade Federal da Paraíba/Depto. de Gestão e Tecnologia Agroindustrial - Sumé/PB, Brasil

Terezinha de Jesus Garcia Salva
Instituto Agronômico-IAC/Centro de Café "Alcides Carvalho" - Campinas/SP, Brasil

 

Scientific Council

Airton Vialta
Instituto de Tecnologia de Alimentos/Diretoria Geral - Campinas/SP, Brasil

Ana Carolina Sampaio Doria Chaves
EMBRAPA - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária /Depto. de Tecnologia de Alimentos - Rio de Janeiro/RJ, Brasil

Ana Maria Rauen de Oliveira Miguel
Instituto de Tecnologia de Alimentos/CCQA - Campinas/SP, Brasil

Cecília Rojas de Gante
Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey/Dep. de Alimentos/Centro de Biotecnologia - Monterrey/NL, México

Eliete da Silva Bispo
Universidade Federal da Bahia/Análises Bromatológicas - Salvador/BA, Brasil

Evânia Altina T. Figueiredo
Universidade Federal do Ceará/DTA - Fortaleza/CE, Brasil

Flávia Maria Netto
Universidade Estadual de Campinas/FEA - Campinas/SP, Brasil

Geraldo Arraes Maia
Universidade Federal do Ceará/DTA - Fortaleza/CE, Brasil

Giani Andrea Linde Colauto
Universidade Paranaense/Instituto de Ciências Exatas, Agrárias e Tecnológicas - Umuarama/PR, Brasil

Jaime Amaya Farfan
Universidade Estadual de Campinas/FEA/DEPAN - Campinas/SP, Brasil

José Alberto D. Rodrigues
Instituto Mauá de Tecnologia/Depto. de Eng. Química e de Alimentos - São Caetano do Sul/SP, Brasil

Marco Antonio Trindade
Universidade de São Paulo/FZEA/Depto. de Eng. de Alimentos - Pirassununga/SP, Brasil

Maria de Fátima Filipe Poças
Escola Superior de Biotecnologia Univ. Católica Portuguesa/Embalagem - Porto / Portugal

Maria Eugenia de Oliveira Mamede
Universidade Federal da Bahia/Faculdade de Farmácia, Análises Bromatológicas - Salvador/BA, Brasil

Maria Gabriela Bello Koblitz
Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro/Depto. de Ciência de Alimentos - Rio de Janeiro/RJ, Brasil

Maria Isabel Berto
Instituto de Tecnologia de Alimentos/Grupo de Engenharia Pós-colheita - Campinas/SP, Brasil

Maria Madalena Rinaldi
EMBRAPA - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária-Cerrados/Ciência e Tecnologia pós-colheita - Brasília/DF, Brasil

Mariza Gomes Reis
AgResearch Limited/Dairy Foods Team - Food and Bio-based Products - Hamilton/NZ, New Zealand

Marlon Martins dos Reis
AgResearch Limited/Food and Bio-based Products - Hamilton/NZ, New Zealand

Nelcindo N. Terra
Universidade Federal de Santa Maria/Tecnologia e Ciência de Alimentos - Santa Maria/RS, Brasil

Paulo Sérgio de P. Herrmann Jr.
EMBRAPA - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária/CNDPIA - São Carlos/SP, Brasil

Rogério Souza de Jesus
Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia - Manaus/AM - Brasil

Rosires Deliza
EMBRAPA - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária/Lab. de Análise Sensorial e Instrumental - Rio de Janeiro/RJ, Brasil

Roy Edward Bruns
Universidade Estadual de Campinas/FEA/Instituto de Química - Campinas/SP, Brasil

Sílvio José Rossi
Faculdade Federal da Paraíba/Depto. de Tecnol. Química e Alimentos - João Pessoa/PB, Brasil

 

Editorial Production

Web Design
Carlos Eduardo S. Domingues
Instituto de Tecnologia de Alimentos/GTI, Campinas/SP-Brasil

Electronic Editing
Editora Cubo

Language Review/ Portuguese
Maria Izabel Boschi
Zelinda Martins

Language Review/ English
Hilary C. Menezes
Web Suport
GTI - Grupo de Tecnologia da Informação

 

[Home] [About the journal] [Instructions to authors] [Subscriptions]


Creative Commons License All the content of the journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons License

Av. Brasil, 2880
13070-178, Campinas, São Paulo, Brasil
Tel.: (19) 3743-1792/3743-1794
Fax: (19) 3743-1799


secbjft@ital.sp.gov.br