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Nutritive value of beer yeast for Eratiris capitata (Diptera, Tephritidae)

Abstracts

Investigations of food requirements were carried out to determine the minimum amount of beer yeast needed to produce the best development of Ceratitis capitata. Variations in pupation time, emergence time, pupation percentage, emergence percentage, and ovarian development were directly related to increased amounts of beer yeast in the diet. Results indicate that the appropriate range of beer yeast is about 4.0 to 4.5 g/150 ml of diet.


Foram feitas investigações sobre os requisitos alimentares de Ceratitis capitata para determinar a quantidade mínima de levedura de cerveja necessária para assegurar o bom desenvolvimento dessa mosca. As variações de tempo de empupação, tempo de emergência, porcentagem de empupação e desenvolvimento ovariano estão diretamente relacionadas às quantidades aumentadas de levedura de cerveja na dieta. Os resultados indicam que o intervalo apropriado para a levedura é de 4,0 a 4,5 g/150 ml de meio.


Nutritive value of beer yeast for Eratiris capitata (Diptera, Tephritidae)

Neuza Maria CocareliI; Maria Inês T. FerroII; Fernando S. ZucolotoI

IDepartamento de Biologia, Faculdade de Filosofia, Ciências e Letras de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo, Ribeirão Preto, SP

IIDepartamento de Tecnologia, Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias de Jaboticabal, Universidade Estadual Paulista Julio de Mesquita, Jaboticabal, SP

RESUMO

Foram feitas investigações sobre os requisitos alimentares de Ceratitis capitata para determinar a quantidade mínima de levedura de cerveja necessária para assegurar o bom desenvolvimento dessa mosca. As variações de tempo de empupação, tempo de emergência, porcentagem de empupação e desenvolvimento ovariano estão diretamente relacionadas às quantidades aumentadas de levedura de cerveja na dieta. Os resultados indicam que o intervalo apropriado para a levedura é de 4,0 a 4,5 g/150 ml de meio.

ABSTRACT

Investigations of food requirements were carried out to determine the minimum amount of beer yeast needed to produce the best development of Ceratitis capitata. Variations in pupation time, emergence time, pupation percentage, emergence percentage, and ovarian development were directly related to increased amounts of beer yeast in the diet. Results indicate that the appropriate range of beer yeast is about 4.0 to 4.5 g/150 ml of diet.

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Publication Dates

  • Publication in this collection
    17 Aug 2009
  • Date of issue
    1988
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