SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.39 número3Caracterização morfológica e citoquímica dos esporos e lamelas de Lepista sordida (Fungi: Basidiomycota) índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

Compartilhar


Brazilian Journal of Microbiology

versão impressa ISSN 1517-8382versão On-line ISSN 1678-4405

Resumo

BAKRI, Yasser; JAWHAR, Mohammed  e  ARABI, Mohammed Imad Eddin. Improvement of xylanase production by Cochliobolus sativus in solid state fermentation. Braz. J. Microbiol. [online]. 2008, vol.39, n.3, pp.602-604. ISSN 1517-8382.  http://dx.doi.org/10.1590/S1517-83822008000300036.

The xylanase production by Cochliobolus sativus strain Cs6 was improved under solid state fermentation (SSF). High xylanase activity (1079 U/g) was obtained when wheat straw was used after 8 days of incubation. Combinations of sodium nitrate with peptone or yeast extract resulted in an increased xylanase production (1543 and 1483 U/g, respectively). The Cs6 strain grown in SSF in a simple medium, proved to be a promising microorganism for xylanase production.

Palavras-chave : Cochliobolus sativus; xylanase; solid-state fermentation.

        · resumo em Português     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )

 

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons