Acessibilidade / Reportar erro

Conservação de sementes de café racemosa

Racemosa coffee seed conservation

NOTA

Conservação de sementes de café racemosa

Racemosa coffee seed conservation

Maria Luiza C. Carelli; L.C. Monaco* * Com bolsas de suplementação do C.N.Pq.

SUMMARY

Racemosa coffee seeds were kept for five months soon after harvesting at different temperature and humidity conditions in order to study the effect of these factors on their germinating capacity.

It was observed that the racemosa seed retained a germination capacity of 82% at 10°C temperature and 50% of relative humidity. Seeds maintained during tbat time at laboratory conditions showed a germination capacity of only ten per cent.

Texto completo disponível apenas em PDF.

Full text available only in PDF format.

Recebida para publicação em 20 de dezembro de 1976.

  • *
    Com bolsas de suplementação do C.N.Pq.
  • Datas de Publicação

    • Publicação nesta coleção
      17 Dez 2007
    • Data do Fascículo
      1977
    Instituto Agronômico de Campinas Avenida Barão de Itapura, 1481, 13020-902, Tel.: +55 19 2137-0653, Fax: +55 19 2137-0666 - Campinas - SP - Brazil
    E-mail: bragantia@iac.sp.gov.br