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Effects of 2-chloroetylphosphonic acid on ripening of mango

Efeito do ácido 2-cloroetilfosfônico na maturação da manga

Abstracts

Mature fruits of mango 'Paheri' were treated immediately after harvest with ethefon at 0 - 250 - 500 - 1.000 and 2.000 ppm. Fruit ripening was accelerated by all treatments , the time to maturity being reduced from 48 to 72 hours, when compared with controls. Maturation was evaluated, by external colour of fruits, soluble solids and acid contents.


Mangas, do cultivar Paheri, foram colhidas no estádio de vez e submetidas à dosagens de ethefon de 0 - 250 - 500 - 1.000 e 2.000 ppm. Todas as dosagens aceleraram a maturação dos frutos, com ganho de tempo de 48 a 72 horas. A avaliação da maturação foi feita através da determinação de sólidos-solúveis, acidez total e coloração externa dos frutos.


Vladimir Rodrigues Sampaio

Departamento de Agricultura e Horticultura, E.S.A. "Luiz de Queiroz", USP

RESUMO

Mangas, do cultivar Paheri, foram colhidas no estádio de vez e submetidas à dosagens de ethefon de 0 - 250 - 500 - 1.000 e 2.000 ppm. Todas as dosagens aceleraram a maturação dos frutos, com ganho de tempo de 48 a 72 horas. A avaliação da maturação foi feita através da determinação de sólidos-solúveis, acidez total e coloração externa dos frutos.

SUMMARY

Mature fruits of mango 'Paheri' were treated immediately after harvest with ethefon at 0 - 250 - 500 - 1.000 and 2.000 ppm. Fruit ripening was accelerated by all treatments , the time to maturity being reduced from 48 to 72 hours, when compared with controls. Maturation was evaluated, by external colour of fruits, soluble solids and acid contents.

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LITERATURA CITADA

Entregue para publicação em 04/03/1981.

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  • Efeito do ácido 2-cloroetilfosfônico na maturação da manga

    Effects of 2-chloroetylphosphonic acid on ripening of mango
  • Publication Dates

    • Publication in this collection
      18 Apr 2012
    • Date of issue
      1981
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