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A selective medium for the isolation of the acinetobacter genus bacteria

Um Meio Seletivo para o Isolamento de Bactérias do Gênero Acinetobacter

Abstracts

A selective and differencial medium was developed for the isolation of Acinetobacter genus bacteria. This Acinobacter Agar Medium (p.H + 7.4) contains in grams per litre: thiotone, 10; yeast extract, 3; naC1, 5; saccharose, 10; mannitol, 10; sodium citrate, 0.5; sodium desoxycholate, 0.1; crystal violet, 0.00025; phenol red, 0.04 and agar-agar 15. This medium has the advantage of inhibiting the growth of cocci and Gram-positive bacilli, by the use of sodium citrate and sodium desoxycholate associated with the crystal violet; and of differentiating the Gram-negative bacilli from the Enterobacteriaceae, through the fermentative activity upon the saccharose and/or mannitol, contrasting with the complete inactivity of the Acinetobacter genus bacteria over those substances.


Um meio seletivo e diferenciador foi desenvolvido para facilitar o isolamento das bactérias do gênero Acinetobacter. Este meio (Agar Acinetobacter) contém em gramas por litro: Tiotone (BBL), 10; extrato de levedura (BBL), 3; NaC1, 5; sacarose, 10; manitol, 10; citrato de sódio, 0,5; desoxicolato de sódio, 0,1; cristal violeta, 0,00025; vermelho de fenol, 0,04 e pH 7,4. Apresenta a vantagem de impedir o crescimento dos cocos e bacilos Gram positivos, pelo emprego do citrato de sódio e do desoxicolato de sódio, associados ao cristal violeta e de diferenciar os bacilos Gram negativos da família Enterobacteriaceae, pela sua atividade fermentativa sobre a sacarose e/ou manitol, em contraste com a completa inatividade das bactérias do gênero Acinetobacter sobre os mesmos substratos.


ABSTRACTRESUMO

A selective medium for the isolation of the acinetobacter genus bacteria

Altair A. Zebral1

Oswaldo Cruz Institute, Department of Microbiology, Rio de Janeiro, Brazil

A selective and differencial medium was developed for the isolation of Acinetobacter genus bacteria. This Acinobacter Agar Medium (p.H + 7.4) contains in grams per litre: thiotone, 10; yeast extract, 3; naC1, 5; saccharose, 10; mannitol, 10; sodium citrate, 0.5; sodium desoxycholate, 0.1; crystal violet, 0.00025; phenol red, 0.04 and agar-agar 15. This medium has the advantage of inhibiting the growth of cocci and Gram-positive bacilli, by the use of sodium citrate and sodium desoxycholate associated with the crystal violet; and of differentiating the Gram-negative bacilli from the Enterobacteriaceae, through the fermentative activity upon the saccharose and/or mannitol, contrasting with the complete inactivity of the Acinetobacter genus bacteria over those substances.

Um meio seletivo e diferenciador foi desenvolvido para facilitar o isolamento das bactérias do gênero Acinetobacter. Este meio (Agar Acinetobacter) contém em gramas por litro: Tiotone (BBL), 10; extrato de levedura (BBL), 3; NaC1, 5; sacarose, 10; manitol, 10; citrato de sódio, 0,5; desoxicolato de sódio, 0,1; cristal violeta, 0,00025; vermelho de fenol, 0,04 e pH 7,4. Apresenta a vantagem de impedir o crescimento dos cocos e bacilos Gram positivos, pelo emprego do citrato de sódio e do desoxicolato de sódio, associados ao cristal violeta e de diferenciar os bacilos Gram negativos da família Enterobacteriaceae, pela sua atividade fermentativa sobre a sacarose e/ou manitol, em contraste com a completa inatividade das bactérias do gênero Acinetobacter sobre os mesmos substratos.

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Publication Dates

  • Publication in this collection
    25 June 2009
  • Date of issue
    Dec 1980
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