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Atividade antioxidante da epicatequina-(2β→7,4β→8)-epicatequina isolada de Dioclea lasiophylla

Resumo

This work describes the evaluation of the antioxidant activity in the system b-carotene / linoleic acid and radical scavenging effects of the substances epicatechin-(2β→7,4β→8)-epicatechin, epicatechin, epigalocatechin-(2β→7,4β→8)-epicatechin, luteolin 3-β-Dglicopiranoside and crisoeriol 7-β-D-glicopiranoside isolated of the extract AcOEt of the stem of Dioclea lasiophylla, in comparison with the standards n-propyl gallate, BHT and a-tocopherol.


Atividade antioxidante da epicatequina-(2β→7,4β→8)-epicatequina isolada de Dioclea lasiophylla

Juceni P. DavidI; Edlene O. dos SantosI; Maria S. MirandaI; André L. B. S. BarreirosII; Ihanmarck D. dos SantosII; Jorge M. DavidII

IFaculdade de Farmácia; Universidade Federal da Bahia, 40170-290, Salvador, BA, Brasil. juceni@ufba.br

IIInstituto de Química; Universidade Federal da Bahia, 40170-290, Salvador, BA, Brasil

ABSTRACT

This work describes the evaluation of the antioxidant activity in the system b-carotene / linoleic acid and radical scavenging effects of the substances epicatechin-(2β→7,4β→8)-epicatechin, epicatechin, epigalocatechin-(2β→7,4β→8)-epicatechin, luteolin 3-β-Dglicopiranoside and crisoeriol 7-β-D-glicopiranoside isolated of the extract AcOEt of the stem of Dioclea lasiophylla, in comparison with the standards n-propyl gallate, BHT and a-tocopherol.

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Agradecimentos

Juceni P. David e Jorge M. David são gratos ao CNPq pelo suporte financeiro e bolsas. André L. B. S. Barreiros, Ihanmarck D. dos Santos e Edlene de O. Santos são gratos ao CNPq, CAPES e PIBIC/CNPq/UFBA pelas bolsas de doutorado e Iniciação Científica, respectivamente.

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Datas de Publicação

  • Publicação nesta coleção
    05 Out 2009
  • Data do Fascículo
    2002
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