SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
números disponiblesvol.38 número4vol.39 número1 índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos   RSS

Food Science and Technology
versão impressa ISSN 0101-2061versão On-line ISSN 1678-457X

 

Sumário
Food Sci. Technol vol.38  supl.1 Campinas dez. 2018

 Review
  
 ·  Lipid oxidation in meat: mechanisms and protective factors – a review
AMARAL, Ana Beatriz; SILVA, Marcondes Viana da; LANNES, Suzana Caetano da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 Research Paper
  
 ·  Proximate composition, minerals profile, and predominant sugars by ion chromatograph along the physiological development of jabuticaba var. Pingo de mel
GARCIA, Lismaíra Gonçalves Caixeta; SILVA, Flávio Alves da; ASQUIERI, Eduardo Ramirez; BOAS, Eduardo Valério de Barros VILAS; OGANDO, Felipe Iwagaki Braga; AGUIAR, Claudio Lima de; DAMIANI, Clarissa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Proposal of stages by controlling the efficiency analysis in sugar and ethanol mills
DUARTE, Alexandre; LEMOS, Stella Vannucci; SALGADO JUNIOR, Alexandre; SOUZA JUNIOR, Marco Antonio; DONEGÁ, Ricardo

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  A comparison of dual-functional whey hydrolysates by the use of commercial proteases
ROSA, Luísa Ozorio Lopes da; SANTANA, Marcelo Cerutti; AVEZEDO, Tatiana Lima; BRÍGIDA, Ana Iraidy Santa; GODOY, Ronoel; PACHECO, Sidney; MELLINGER-SILVA, Caroline; CABRAL, Lourdes Maria Correa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Primary and secondary modeling of Brochothrix thermosphacta growth under different temperature and ph values
GONÇALVES, Leticia Dias dos Anjos; PICCOLI, Roberta Hilsdorf; PERES, Alexandre de Paula; SAÚDE, André Vital

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Interactions of season, sex and size on nutrient composition of freshwater crayfish (Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823) from Lake Eğirdir
BAHADIR KOCA, Seval; ARGUN UZUNMEHMETOĞLU, Esra

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Aroma characteristics and volatile compounds of distilled Crystal grape spirits of different alcohol concentrations: wine sprits in the Shangri-La region of China
WEI, Xiao-Feng; MA, Xue-Lei; CAO, Jian-Hong; SUN, Xiang-Yu; FANG, Yu-Lin

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Identification by PCR and evaluation of probiotic potential in yeast strains found in kefir samples in the city of Santa Maria, RS, Brazil
CASSANEGO, Daniela; RICHARDS, Neila; VALENTE, Patricia; MAZUTTI, Marcio; RAMÍREZ-CASTRILLON, Maurício

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of brine and dry salting methods on the physicochemical and microbial quality of chub (Squalius cephalus Linnaeus, 1758)
BINICI, Arzu; KAYA, Gülderen Kurt

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
Analysis of fouling and juice quality in crossflow ultrafiltration of watermelon juice
BHATTACHARJEE, Chiranjit; SAXENA, Vinod Kumar; DUTTA, Suman

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 Research Paper
  
 ·  Extraction of hydrocolloids from Pereskia Aculeata Miller: reuse of process residue as activated carbon for the pigment-removal phase
AMARAL, Tatiana Nunes; JUNQUEIRA, Luciana Affonso; ALVES, Cibele Cristina Oliveira; OLIVEIRA, Natália Leite; PRADO, Mônica Elisabeth Torres; RESENDE, Jaime Vilela de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Impact of edible coatings based on cassava starch and chitosan on the post-harvest shelf life of mango (Mangifera indica) ‘Tommy Atkins’ fruits
CAMATARI, Fabiana Oliveira dos Santos; SANTANA, Luciana Cristina Lins de Aquino; CARNELOSSI, Marcelo Augusto Gutierrez; ALEXANDRE, Allana Patrícia Santos; NUNES, Maria Lucia; GOULART, Marília Oliveira Fonseca; NARAIN, Narendra; SILVA, Maria Aparecida Azevedo Pereira da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Cultivar affects the color change kinetics of sugarcane juice
BOMDESPACHO, Laura de Queiroz; SILVA, Bianca Tanahani Ribeiro da; Lapa-GUIMARÃES, Judite; DITCHFIELD, Cynthia; PETRUS, Rodrigo Rodrigues

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of enzymatic hydrolysis (Flavourzyme®) assisted by ultrasound in the structural and functional properties of hydrolyzates from different bovine collagens
VIDAL, Alessandra Roseline; FERREIRA, Thaísa Egiéli; MELLO, Renius de Oliveira; SCHMIDT, Michele Mantelli; KUBOTA, Ernesto Hashime; DEMIATE, Ivo Mottin; ZIELINSKI, Acácio Antonio Ferreira; DORNELLES, Rosa Cristina Prestes

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Incidence of hydrocolloid type on quality parameters in mango leathers (Mangifera indica L.) Yulima variety
SÁNCHEZ RIAÑO, Andrea Milena; BERMEO ANDRADE, Helga Patricia; VALENZUELA REAL, Claudia Patricia

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Identification and quantification of genipin and geniposide from Genipa americana L. by HPLC-DAD using a fused-core column
NÁTHIA-NEVES, Grazielle; NOGUEIRA, Gislaine Chystina; VARDANEGA, Renata; MEIRELES, Maria Angela de Almeida

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of direct adding oregano essential oil (Origanum syriacum L.) on quality and stability of chicken meat patties
AL-HIJAZEEN, Marwan

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  A multicomponent system based on a blend of agroindustrial wastes for the simultaneous production of industrially applicable enzymes by solid-state fermentation
OHARA, Andre; SANTOS, Jessika Gonçalves dos; ANGELOTTI, Joelise Alencar Figueira; BARBOSA, Paula de Paula Menezes; DIAS, Fernanda Furlan Gonçalves; BAGAGLI, Marcela Pavan; SATO, Hélia Harumi; CASTRO, Ruann Janser Soares de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Extraction of β-glucan of Hericium erinaceus, Avena sativa L., and Saccharomyces cerevisiae and in vivo evaluation of their immunomodulatory effects
CHAIYASUT, Chaiyavat; PENGKUMSRI, Noppawat; SIVAMARUTHI, Bhagavathi Sundaram; SIRILUN, Sasithorn; KESIKA, Periyanaina; SAELEE, Manee; CHAIYASUT, Khontaros; PEERAJAN, Sartjin

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Characterization of biochemical and functional properties of water-soluble tempe flour
PUTERI, Nafisah Eka; ASTAWAN, Made; PALUPI, Nurheni Sri; WRESDIYATI, Tutik; TAKAGI, Yasuaki

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Good hygienic practices and identification of contamination sources in Hotel Food and Beverage sector
RODRIGUES, Aline de Oliveira; GANDRA, Eliezer Avila; CONCEIÇÃO, Rita de Cássia dos Santos da; SILVEIRA, Débora Rodrigues; TIMM, Cláudio Dias

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of multimode ultrasound assisted extraction on the yield of crude polysaccharides from Lycium Barbarum (Goji)
MUATASIM, Rahma; MA, Haile; YANG, Xue

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Optimal conditions for obtaining collagen from chicken feet and its characterization
ARAÚJO, Íris Braz da Silva; BEZERRA, Taliana Kênia Alves; NASCIMENTO, Edilza Silva do; GADELHA, Carlos Alberto de Almeida; SANTI-GADELHA, Tatiane; MADRUGA, Marta Suely

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Identification of the potential inhibitors of malolactic fermentation in wines
MOTA, Renata Vieira da; RAMOS, Cintia Lacerda; PEREGRINO, Isabela; HASSIMOTTO, Neuza Mariko Aymoto; PURGATTO, Eduardo; SOUZA, Claudia Rita de; DIAS, Disney Ribeiro; REGINA, Murillo de Albuquerque

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Antiviral activities of Radix Isatidis polysaccharide against type II herpes simplex virus in vitro
WANG, Chunmei; RUAN, Shiman; GU, Xunmei; ZHU, Bin

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Ozone in polycyclic aromatic hydrocarbon degradation
SILVA, Lilian dos Santos; RESENDE, Osvaldo; BESSA, Jaqueline Ferreira Vieira; BEZERRA, Iaquine Maria Castilho; TFOUNI, Silvia Amélia Verdiani

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  The effect of homogenization on texture of reduced dry matter processed cheese
MOHAMMADI, Ali; FADAEI, Vajiheh

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Influence of temperature and packaging type on quality parameters and antimicrobial properties during Yateí honey storage
MARTÍNEZ, Ramón Alejandro; SCHVEZOV, Natasha; BRUMOVSKY, Luis Alberto; ROMÁN, Amada Beatriz Pucciarelli

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Bioactive compounds and chemical composition of Brazilian Cerrado fruits’ wastes: pequi almonds, murici, and sweet passionfruit seeds
ARAÚJO, Ana Cristina Moreira Andrade; MENEZES, Evandro Galvão Tavares; TERRA, André William Costa; DIAS, Bruna Oliveira; OLIVEIRA, Érica Resende de; QUEIROZ, Fabiana

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  The structural modification of cassava starch using a saline water pretreatment
SANGIAN, Hanny Frans; TELLENG, Richard; ARUAN, Irfan; MOSEY, Handy Indra Regain; TAMUNTUAN, Gerald Hendrik

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of quinoa flour on lipid and protein oxidation in raw and cooked beef burger during long term frozen storage
ÖZER, Cem Okan; SEÇEN, Selçuk Mustafa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Predicting sugar content of candied watermelon rind during osmotic dehydration
KUO, Chia-Hung; LIN, Jinqiong; HUANG, Chun-Yung; HSIEH, Shu-Ling; LI, Shaohua; KUO, Jen-Min; SHIEH, Chwen-Jen

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Characterization of the acerola industrial residues and prospection of their potential application as antioxidant dietary fiber source
CARMO, Jéssica Silva do; NAZARENO, Lailla Sabrina Queiroz; RUFINO, Maria do Socorro Moura

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Simultaneous quantification of phenolic acids and flavonoids in Chamaerops humilis L. using LC–ESI-MS/MS
BOUHAFSOUN, Aicha; YILMAZ, Mustafa Abdullah; BOUKELOUA, Ahmed; TEMEL, Hamdi; HARCHE, Meriem KAID

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Interference of germination time on chemical composition and antioxidant capacity of white sesame (Sesamum Indicum)
MARES, Luísa Fernandes de Menezes; PASSOS, Maria Cristina; MENEZES, Camila Carvalho

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Nutritional and antioxidant potential of a desert underutilized legume – tepary bean (Phaseolus acutifolius). Optimization of germination bioprocess
SALAS-LÓPEZ, Fernando; GUTIÉRREZ-DORADO, Roberto; MILÁN-CARRILLO, Jorge; CUEVAS-RODRÍGUEZ, Edith Oliva; CANIZALEZ-ROMAN, Vicente Adrián; LEÓN-SICAIROS, Claudia del Rosario; REYES-MORENO, Cuauhtémoc

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Buriti of the cerrado of Minas Gerais, Brazil: physical and chemical characterization and content of carotenoids and vitamins
HAMACEK, Fabiana Rossini; DELLA LUCIA, Ceres Mattos; SILVA, Bárbara Pereira da; MOREIRA, Ana Vládia Bandeira; PINHEIRO-SANT’ANA, Helena Maria

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  The effectiveness of growth cycles on improving fruit quality for grafted watermelon combinations
ALAN, Ozlem; SEN, Fatih; DUZYAMAN, Eftal

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Influence of drying methods on cocoa (Theobroma cacao L.): antioxidant activity and presence of ochratoxin A
DEUS, Valterney Lima; CERQUEIRA E SILVA, Mariana Barros de; MACIEL, Leonardo Fonseca; MIRANDA, Lucas Caldeirão Rodrigues; HIROOKA, Elisa Yoko; SOARES, Sérgio Eduardo; FERREIRA, Ederlan de Souza; BISPO, Eliete da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Ultrasonic-extraction of phenolic compounds from Phyllanthus urinaria: optimization model and antioxidant activity
LIU, Yong; SHE, Xia-Rong; HUANG, Jia-Bin; LIU, Min-Chun; ZHAN, Min-Er

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Evaluation of antioxidant activities, total phenolic content (TPC), and total catechin content (TCC) of 10 sugar apple (Annona squamosa L.) cultivar peels grown in Thailand
MANOCHAI, Benya; INGKASUPART, Pajaree; LEE, Sang Hyun; HONG, Jeong Hwa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of storage conditions on phytochemical and stability of purple corn cob extract powder
KAPCUM, Chutikarn; URIYAPONGSON, Juntanee

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Quality of high-protein diet bar plus chia (Salvia hispanica L.) grain evaluated sensorially by untrained tasters
VEGGI, Natalie; VOLTARELLI, Fabrício Azevedo; PEREIRA, Jeann Marcos Nascimento; SILVA, Wanessa Costa; NAVALTA, James Wilfred; CAVENAGHI, Daniela Fernanda Lima de Carvalho; BARROS, Wander Miguel de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Jambolan sherbets overrun, color, and acceptance in relation to the sugar, milk, and pulp contents in formulation
SOARES, Jackeline Cintra; GARCIA, Marina Costa; GARCIA, Lismaíra Gonçalves Caixeta; CALIARI, Márcio; SOARES JÚNIOR, Manoel Soares

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Comparison and correlation analysis of flavonoids and chlorogenic acid contents in different strains of Acer truncatum
REN, Hongjian; FENG, Zhen

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Physiology and quality of 'Tahiti' acid lime coated with nanocellulose-based nanocomposites
LAURETH, Jessica Cristina Urbanski; MORAES, Alice Jacobus de; FRANÇA, Daiane Luckmann Balbinotti de; FLAUZINO NETO, Wilson Pires; BRAGA, Gilberto Costa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Extraction of matrine from Sophora flavescens Ait. and evaluation of its inhibitory effects on human nasopharyngeal carcinoma CNE-2 cells
WANG, Ming; LIU, Gang; LI, Haiyan

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Influences of chia flour and the concentration of total solids on the characteristics of ‘dulce de leche’ from goat milk
CHAVES, Marcia Alves; SOUZA, Aloísio Henrique Pereira de; COLLA, Eliane; BITTENCCOURT, Paulo Rodrigo Stival; MATSUSHITA, Makoto

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Quality analysis of microwave dried iron yam chips controlled by infrared thermal imaging
XIAOYONG, Song

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Performance, fatty acids profile and oxidative stability of meat of rabbits fed different lipid sources
ANDRADE, Túlio Henrique Leite de; PASCOAL, Leonardo Augusto Fonseca; MARTINS, Terezinha Domiciano Dantas; SILVA, José Humberto Vilar; SILVA, Jordanio Fernandes da; WATANABE, Pedro Henrique; FERREIRA, Valquíria Cardoso da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons