SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
números disponiblesvol.39 número1 índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos   RSS

Food Science and Technology
versão impressa ISSN 0101-2061versão On-line ISSN 1678-457X

 

Sumário
Food Sci. Technol Campinas  ahead of print

Identification of roselle varieties through simple discriminating physicochemical characteristics using multivariate analysis
KANE, Alé; ACHIR, Nawel; CISSE, Mady; PALLET, Dominique; SAKHO, Mama; DORNIER, Manuel

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of using kefir in the formulation of traditional Tarhana
DEMIRCI, Ahmet Sukru; PALABIYIK, Ibrahim; OZALP, Seymanur; TIRPANCI SIVRI, Goksel

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Incidence of aflatoxin M1 contamination in milk, white cheese, kashar and butter from Sakarya, Turkey
ÖZTÜRK YILMAZ, Suzan; ALTINCI, Alev

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Characterization of cocoyam (Xanthosoma spp.) corm flour from the Nazareno cultivar
CORONELL-TOVAR, Diana Carolina; CHÁVEZ-JÁUREGUI, Rosa Nilda; BOSQUES-VEGA, Ángel; LÓPEZ-MORENO, Martha Laura

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Investigation of phenolic profiles and antioxidant activities of some Salvia species commonly grown in Southwest Anatolia using UPLC-ESI-MS/MS
KIVRAK, Şeyda; GÖKTÜRK, Tolga; KIVRAK, İbrahim; KAYA, Ergun; KARABABA, Erşan

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Ion specificity in determining physico-chemical properties of drinking water
PREZIOSO, Domenico; DI DOMENICO, Dante; PANE, Manuela; CICCARELLI, Donato; D’ERRICO, Gerardino

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Elaboration and characterization of pectin-gellan films added with concentrated supernatant of Streptococcus infantarius fermentations, and EDTA: effects on the growth of Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes in a Mexican cheese medium, and physical-mechanical properties
JIMÉNEZ-VILLEDA, Perla-Yesenia; RODRÍGUEZ-HERNÁNDEZ, Adriana-Inés; LÓPEZ-CUELLAR, Ma.-del-Rocío; FRANCO-FERNÁNDEZ, Melitón-Jesús; CHAVARRÍA-HERNÁNDEZ, Norberto

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Characterization of leaves used in infusion preparation grown in northeastern Brazil by chemometric methods based on their multi-elemental composition
FERNANDES, Maria de Fátima Lopes; MORAES2, Selene Maia de; SOUSA, Paulo Henrique Machado de; MAGALHÃES, Carlos Emanuel de Carvalho; ALMEIDA, Maria Mozarina Beserra; SILVA, Maria Goretti de Vasconcelos

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Development of a low commercial value fish-sausage from the fish trawling “mix” category
GUIMARÃES, Juliana de Lima Brandão; CALIXTO, Flávia Aline Andrade; KELLER, Luiz Antônio de Moura; SILVA, Licínio Esmeraldo da; FURTADO, Ângela Aparecida Lemos; MESQUITA, Eliana de Fátima Marques de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Porphyridum Cruentum as a natural colorant in chewing gum
TOKER, Omer Said

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization of aqueous enzymatic extraction of oil from shrimp processing by-products using response surface methodology
WENWEI, Chen; GUANGRONG, Huang; ZHENBAO, Jia; YAO, Hong

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of fruit ripening on bioactive compounds and antioxidant capacity of apple beverages
SILVA, Karolline Marques da; ZIELINSKI, Acácio Antonio Ferreira; BENVENUTTI, Laís; BORTOLINI, Débora Gonçalves; ZARDO, Danianni Marinho; BELTRAME, Flávio Luís; NOGUEIRA, Alessandro; ALBERTI, Aline

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Molecular detection of adulteration in commercial buffalo meat products by multiplex PCR assay
WANG, Lanping; HANG, Xinru; GENG, Rongqing

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Experimental study of dehydration processes of raspberries (Rubus Idaeus ) with microwave and solar drying
RODRIGUEZ, Anabel; BRUNO, Estela; PAOLA, Carlos; CAMPAÑONE, Laura; MASCHERONI, Rodolfo H.

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Critical control points and food pathogen presence in dairy plants from Turkey
TOMAR, Oktay; AKARCA, Gökhan

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Andean blueberry (Vaccinium floribundum) bread: physicochemical properties and bioaccessibility of antioxidants
GUIJARRO-FUERTES, Michelle; ANDRADE-CUVI, Maria Jose; BRAVO-VÁSQUEZ, Juan; RAMOS-GUERRERO, Luis; VERNAZA, Maria Gabriela

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization of native Brazilian fruit jelly through desirability-based mixture design
CURI, Paula Nogueira; ALMEIDA, Aline Botelho de; PIO, Rafael; LIMA, Luiz Carlos de Oliveira; NUNES, Cleiton Antônio; SOUZA, Vanessa Rios de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The general and volatile properties and the quality of two newly selected Satsuma clones (11/1 İzmir and 30/ İzmir) grown under Mediterranean ecological conditions
ÖZKAYA, Okan; KARAOĞLAN, Selin YABACI; İNCESU, Meral; YEŞİLOĞLU, Turgut

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Assessment of the use of the hydrolyzed liquid fraction of the kiwicha grain in the fermentation process of probiotic drinks from tarwi juice: microbiological, chemical and sensorial analysis
AGUILAR, Edilberto Flores; RIVERA, Emille del Pilar Flores

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Antioxidant activity and lipid oxidation in milk from cows with soybean oil and propolis extract added to their feed
COTTICA, Solange Maria; AMADO, Daieni Alves Vieira; AGUIAR, Silvia Cristina de; BOEING, Joana Schuelter; FRANCO, Selma Lucia; ZEOULA, Lucia Maria; VISENTAINER, Jesuí Vergílio

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Development and characterization of an immunoaffinity column for the detection of danofloxacin residues in milk samples
NIU, Rui; YANG, Yamei; WANG, Yadan; LUO, Shilong; ZHANG, Cheng; WANG, Yun

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Artificial neural networks modeling of kinetic curves of celeriac (Apium graveolens L.) in vacuum drying
BEIGI, Mohsen; AHMADI, Iman

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Evaluation of the stability of thighs and drumsticks boneless chicken under different conditions of industrial storage
SAVIO, Juliana; PAROUL, Natalia; BACKES, Geciane Toniazzo; VALDUGA, Eunice; OLIVEIRA, Débora de; BARBOSA, Juliana; CANSIAN, Rogério Luis

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Pyrethroid insecticide residue in ‘Grande Naine’ banana peel and pulp during maturation
CASTRICINI, Ariane; OLIVEIRA, Ana Luiza Santos de; PINHO, Gevany Paulino de; RODRIGUES, Maria Geralda Vilela; SILVÉRIO, Flaviano Oliveira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effects of different storage conditions on the oxidative stability of crude and refined palm oil, olein and stearin (Elaeis guineensis)
ALMEIDA, Deusdélia Teixeira de; VIANA, Thaís Vieira; COSTA, Mariana Melo; SILVA, Cintia de Santana; FEITOSA, Sabrina

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Chromatic analysis for predicting anthocyanin content in fruits and vegetables
VIEIRA, Luciana Marques; MARINHO, Letícia Mafle Guimarães; ROCHA, Juliana de Cássia Gomes; BARROS, Frederico Augusto Ribeiro; STRINGHETA, Paulo César

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effects of Modified Atmosphere Packaging (MAP) and slaughter age on the shelf life of lamb meat
STAHLKE, Evelyn von Rosen; ROSSA, Luciane Silvia; SILVA, Giovana Maria; SOTOMAIOR, Cristina Santos; PEREIRA, Antônio Juglair; LUCIANO, Fernando Bittencourt; BORGES, Tâmara Duarte; MACEDO, Renata Ernlund Freitas de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization of ultrasound-assisted extraction of procyanidins from perilla seed hull and their antioxidant activities in vitro
LI, Hui-Zhen; TAN, Yong-Lan; ZHANG, Zhi-Jun; XIA, Yao-Yao; LI, Xiao-Jun; CUI, Li-Xia; CHEN, Tie

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Study on the browning and structure properties of fresh-cut Chinese water chestnut ( Eleocharis tuberosa)
ZHANG, Xiaoyan; PENG, Yong; WANG, Qingguo

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Color assessment by different techniques of gilthead seabream (Sparus aurata) during cold storage
ÜNAL ŞENGÖR, Gülgün F.; BALABAN, Murat O.; TOPALOĞLU, Bülent; AYVAZ, Zayde; CEYLAN, Zafer; DOĞRUYOL, Hande

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Quality changes in reared, hot-smoked meagre (Argyrosomus regius Asso, 1801) during chill storage at 4 ± 1 °C
BİLGİN, Şengül; DEĞİRMENCİ, Ayça

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Ultrasound for improving the preservation of chicken meat
PIÑON, Marina; ALARCON-ROJO, Alma; PANIWNYK, Larysa; MASON, Timothy; LUNA, Lorena; RENTERIA, Ana

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Gluten-free cookies elaborated with buckwheat flour, millet flour and chia seeds
BRITES, Lara Tatiane Geremias Ferreira; ORTOLAN, Fernanda; SILVA, David Wesley da; BUENO, Fábio Rodrigo; ROCHA, Thais de Souza; CHANG, Yoon Kil; STEEL, Caroline Joy

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Sensory characteristics of Musculus longissimus thoracis et lumborum of bovine Nelore adult matured
FARIAS, Juliana Santos; MACEDO, Francisco de Assis Fonseca de; SANTOS, Gladston Rafael de Arruda; BARBOSA, Leandro Teixeira; GOMES, Ludmila Couto; BARBOSA, Ana Andréia Teixeira; KECHUANA, Ana Guerreiro; MORA, Natalia Holtz Alves Pedrosa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Influence of preservation methods on the bioactivity of mangaba (Hancornia speciosa Gomes) from the Brazilian savannah
PAULA, Ladyslene Christhyns; SILVA, Flávio Alves; SILVA, Edson Pablo; ASQUIERI, Eduardo Ramirez; DAMIANI, Clarissa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The effect of hot air, vacuum and microwave drying on drying characteristics, rehydration capacity, color, total phenolic content and antioxidant capacity of Kumquat (Citrus japonica)
OZCAN-SINIR, Gulsah; OZKAN-KARABACAK, Azime; TAMER, Canan Ece; COPUR, Omer Utku

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization of the spray drying process conditions for acerola and seriguela juice mix
RIBEIRO, Christine Maria Carneiro Maranhão; MAGLIANO, Lidia Cristina dos Santos Alencar; COSTA, Marcella Melo Assis de; BEZERRA, Taliana Kênia Alencar; SILVA, Flavio Luiz Honorato da; MACIEL, Maria Inês Sucupira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effects of cow, goat, and buffalo milk on the characteristics of cream cheese with whey retention
FANGMEIER, Michele; KEMERICH, Grasciele Tamara; MACHADO, Bruna Lenhardt; MACIEL, Mônica Jachetti; Souza, Claucia Fernanda Volken de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Survival of Escherichia coli O157:H7 and Staphylococcus aureus during the fermentation and storage of kefir
KIVANC, Merih; YAPICI, Evrim

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Use of molecular techniques for the analysis of the microbiological quality of fish marketed in the municipality of Cuiabá, Mato Grosso, Brazil
PASTRO, Débora Cristina; MARIOTTO, Sandra; SANTOS, Erika Cerqueira; FERREIRA, Daniela Cristina; CHITARRA, Gilma Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of laurel (Laurus nobilis) and curcuma (Curcuma longa ) on microbiological, chemical and sensory changes in vacuum packed sous-vide european sea bass (Dicentrarchus labrax) under chilled conditions
BOLAT, Yıldız; GENÇ, İsmail Yüksel; TUNCA, Yazgülü; DEMIRAYAK, Melek

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization of the conditions for producing water-in-oil-in-water microemulsions and spray-dried microcapsule of tomato extract powder
AHN, Sung-Il; CHOGSOM, Chimed; LEE, Yun-Kyung; KWAK, Hae-Soo; CHANG, Yoon Hyuk

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Characterization and proposal of potential use in foods of coproducts from waxy maize wet milling
RIBEIRO, Keyla de Oliveira; GARCIA, Marina Costa; OLIVEIRA, Aryane Ribeiro; SOARES JÚNIOR, Manoel Soares; CALIRI, Márcio

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Physical and chemical characteristics of soybean preserve as a function of maceration time and acetic acid
TASSI, Adriana Luiza Wain; BENTO, Juliana Aparecida Correia; CALIARI, Márcio; SILVA, Vera Sônia Nunes da; PACHECO, Maria Teresa Bertoldo; SOARES JÚNIOR, Manoel Soares

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Determining the effects of encapsulated polyphosphates on quality parameters and oxidative stability of cooked ground beef during storage
BİLECEN, Damla; KILIÇ, Birol

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effects of ethanol and ultraviolet-c treatments on inactivation of Rhizopus oryzae spores which cause postharvest rot
UYAR, Gülsüm Ebru ÖZER; UYAR, Başar

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
High intensity ultrasound homogenizes and improves quality of beef longissimus dorsi
CARRILLO-LOPEZ, Luis Manuel; LUNA-RODRIGUEZ, Lorena; ALARCON-ROJO, Alma D.; HUERTA-JIMENEZ, Mariana

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Prevalence of Cronobacter spp. in various foodstuffs and identification by multiplex PCR
AKSU, Filiz; ALTUNATMAZ, Sema SANDIKÇI; ISSA, Ghassan; AKSOY, Aksem; AKSU, Harun

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Matrine from Vietnamese sophora root inhibits the growth of oral squamous cell carcinoma cells in vitro and in vivo
LI, Yongwei; LIN, Haishu; DENG, Ni; XIE, Lili; LUO, Renhui

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Bioactive compounds and the antioxidant capacities of seed oils from pomegranate (Punica granatum L.) and bitter gourd (Momordica charantia L.)
YOSHIME, Luciana Tedesco; MELO, Illana Louise Pereira de; SATTLER, José Augusto Gasparotto; TORRES, Rosângela Pavan; MANCINI-FILHO, Jorge

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons