1 |
Working Toward a Just, Equitable, and Local Food System: The Social Impact of Community-Based Agriculture |
Macias (2008MACIAS, T. Working toward a just, equiChart, and local food system: The social impact of Community‐Based agriculture. Social science quarterly, v. 89, n. 5, p. 1086-1101, 2008.); |
2 |
The impacts of local markets: A review of research on farmers markets and community supported agriculture (CSA)
|
Brown e Miller (2008BROWN, C.; MILLER, S. The impacts of local markets: a review of research on farmers markets and community supported agriculture (CSA). American Journal of Agricultural Economics, v. 90, n. 5, p. 1298-1302, 2008.); |
3 |
Farm to school programs: Exploring the role of regionally-based food distributors in alternative agrifood networks
|
Izumi, Wright e Hamm (2010IZUMI, B.T.; WRIGHT, D. W.; HAMM, M. W. Farm to school programs: Exploring the role of regionally-based food distributors in alternative agrifood networks. Agriculture and Human Values, v. 27, n. 3, p. 335-350, 2010.); |
4 |
A alimentação no contexto contemporâneo: consumo, ação política e sustentabilidade
|
Portilho e Castaneda (2011PORTILHO, F.; CASTAÑEDA, M.; CASTRO, Inês Rugani Ribeiro de. A alimentação no contexto contemporâneo: consumo, ação política e sustentabilidade. Ciência & Saúde Coletiva, v. 16, p. 99-106, 2011.); |
5 |
Consumer preferences for local production and other value-added label claims for a processed food product |
Hu et al. (2011HU, W. et al. Consumer preferences for local production and other value-added label claims for a processed food product. European Review of Agricultural Economics, v. 39, n. 3, p. 489-510, 2011.); |
6 |
Farm to Institution: Creating Access to Healthy Local and Regional Foods |
Harris et al. (2012HARRIS, D. et al. Farm to institution: Creating access to healthy local and regional foods. Advances in Nutrition, v. 3, n. 3, p. 343-349, 2012.); |
7 |
Growing local food: Scale and local food systems governance |
Mount (2012MOUNT, P. Growing local food: scale and local food systems governance. Agriculture and Human Values, v. 29, n. 1, p. 107-121, 2012.); |
8 |
Linking Local Food Systems and the Social Economy? Future Roles for Farmers’ Market in Alberia and British Columbia |
Wittman, Beckie e Hergesheimer (2012); |
9 |
Indicações geográficas e o desenvolvimento territorial: um diálogo entre a realidade europeia e brasileira
|
Anjos, Caldas e Criado (2013ANJOS, F. S.; AGUILAR CRIADO, E.; CALDAS, N. V. Indicações geográficas e desenvolvimento territorial: um diálogo entre a realidade europeia e brasileira. Dados, Revista de Ciências Sociais, 56 (1), 207-236., 2013.) |
10 |
Role of Gastronomic externality and feasibility attributes in consumer demand for organic and local food: the case of honey and apples
|
Jensen et al. (2013) (2013); |
11 |
Substitutes or complements? Consumer preference for local and organic food attributes
|
Meas et al. (2014MEAS, T. et al. Substitutes or complements? Consumer preference for local and organic food attributes. American Journal of Agricultural Economics, v. 97, n. 4, p. 1044-1071, 2014.); |
12 |
Análise sócio produtiva dos assentamentos em Cáceres, Mato Grosso: Políticas Públicas para o desenvolvimento territorial
|
Scheuer, Botti e Neves (2015SCHEUER, J. M.; BOTTI, N. S.; DA SILVA NEVES, S. M. A. Socio-productive an alysis of settlements in Caceres, Mato Grosso: public policies for territorial development/Análisis socio-productivos de los asentamientos en Caceres, Mato Grosso. Revista Geográfica Acadêmica, v. 9, n. 2, p. 141-153, 2015.); |
13 |
O ativismo alimentar na perspectiva do Locavorismo |
Azevedo (2015AZEVEDO, E. O Ativismo Alimentar na perspectiva do Locavorismo. Ambiente & Sociedade, v. 18, n. 3, p. 81-98, 2015.); |
14 |
Valorização de produtos alimentares tradicionais: os usos das indicações geográficas no contexto brasileiro
|
Santos e Menasche (2015SANTOS, J. S.; MENASCHE, R. Valorização de produtos alimentares tradicionais: os usos das indicações geográficas no contexto brasileiro. Cuadernos de Desarrollo Rural= International Journal of Rural Development, v. 12, n. 75, p. 21, 2015.); |
15 |
Beekeeping and Agroecological Systems for Endougenous Sustenable Development
|
Wolff e Gomes (2015WOLFF, L. F; GOMES, J. C. C. Beekeeping and Agroecological Systems for Endogenous Sustainable Development. Agroecology and Sustainable Food Systems, v. 39, n. 4, p. 416-435, 2015.); |
16 |
Potencialidades e dificuldades para o abastecimento da alimentação escolar mediante a aquisição de alimentos da agricultura familiar em um município brasileiro
|
Soares et al. (2015SOARES, P. et al. Potencialidades e dificuldades para o abastecimento da alimentação escolar mediante a aquisição de alimentos da agricultura familiar em um município brasileiro. Ciência & Saúde Coletiva, v. 20, p. 1891-1900, 2015.); |
17 |
Competitiveness of small farms and innovative food supply chains: The role of food hubs in creating sustainable regional and local food systems
|
Berti e Mulligan (2016BERTI, G.; MULLIGAN, C. Competitiveness of small farms and innovative food supply chains: The role of food hubs in creating sustainable regional and local food systems. Sustainability, v. 8, n. 7, p. 616, 2016.); |
18 |
Rebuilding local foods in Appalachia: Variables affecting distribution methods of West Virginia farms
|
Farmer e Betz (2016FARMER, J. R.; BETZ, M. E. Rebuilding local foods in Appalachia: Variables affecting distribution methods of West Virginia farms. Journal of rural studies, v. 45, p. 34-42, 2016.); |
19 |
Alternative Food Networks and New Producer-Consumer Relations in France and in Brazil
|
Darolt et al. (2016DAROLT, M. R. et al. Alternative food networks and new producer-consumer relations in France and in Brazil. Ambiente & Sociedade, v. 19, n. 2, p. 1-22, 2016.); |
20 |
Coordenação na Agricultura Familiar e o Desenvolvimento Territorial: o caso das indicações geográficas para o café
|
Pereira (2016); |
21 |
Mercados Imersos: uma perspectiva de análise institucional e relacional das trocas econômicas e do intercâmbio mercantil
|
Cassol, Salvate e Schneider (2016SCHNEIDER, S. Mercados e agricultura familiar. Construção de Mercados e Agricultura Familiar: desafios para o desenvolvimento rural. Porto Alegre: Editora da UFRGS, p. 93-140, 2016.); |
22 |
Ecologização na Agricultura Familiar, feiras e produtos artesanais na região Central do Rio Grande do Sul
|
Picolotto e Bremm (2016PICOLOTTO, E. L.; BREMM, C. Ecologização na Agricultura Familiar, feiras e produtos artesanais na região Central do Rio Grande do Sul 1. Política & Sociedade, v. 15, p. 104, 2016.); |
23 |
Agricultura Familiar, sistemas agroalimentares localizados - Sials e as dinâmicas de desenvolvimento dos territórios rurais
|
Moraes (2016); |
24 |
Farm Fresh Foods for Healthy Kids (F3HK): An innovative community supported agriculture intervention to prevent childhood obesity in low-income families and strengthen local agricultural economies
|
Seguin et al. (2017SEGUIN, R. A. et al. Farm Fresh Foods for Healthy Kids (F3HK): An innovative community supported agriculture intervention to prevent childhood obesity in low-income families and strengthen local agricultural economies. BMC public health, v. 17, n. 1, p. 306, 2017.); |
25 |
Scaling-up short food supply chains? A survey study on the drivers behind the intention of food producers
|
Aggestam; Fleib e Posch (2017); |
26 |
Local beef production: What Rio Grande do Sul is waiting for?
|
Oliveira e Freitas (2017); |
27 |
Farmer cooperation as a means for creating local food systems-Potentials and challenges
|
Lutz, Smetschka e Grima (2017LUTZ, J.; SMETSCHKA, B.; GRIMA, N. Farmer Cooperation as a Means for Creating Local Food Systems-Potentials and Challenges. Sustainability, v. 9, n. 6, p. 925, 2017.); |
28 |
Relações sociais e território: estudo no arranjo produtivo local (APL) da castanha da amazônia
|
Justen e Souza (2017); |
|
|
|
29 |
Using local family farm products for school feeding programmes: effect on school menus
|
Soares (2017SOARES, P. et al. Using local family farm products for school feeding programmes: effect on school menus. British Food Journal, v. 119, n. 6, p. 1289-1300, 2017.); |
30 |
State Support in Brazil for a Local Turn to Food
|
Matei (2017MATEI, A. P. et al. State Support in Brazil for a Local Turn to Food. Agriculture, v. 7, n. 1, p. 5, 2017.); |