person Renata Oliveira Santos
*
schoolPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil.
person Laura Monteiro Keller
schoolDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.
person Vanessa Sales de Oliveira
schoolPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil.
person Carlos Alberto Bucher
schoolDepartamento de Fitotecnia, Instituto de Agronomia, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilDepartamento de Fitotecnia, Instituto de Agronomia, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.
person José Lucena Barbosa Junior
schoolPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. schoolDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.
person Juarez Vicente
schoolPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. schoolDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.
person Maria Ivone Martins Jacintho Barbosa
schoolPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilPrograma de Pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), 23897-000, Seropédica, RJ, Brasil. schoolDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ)BrazilSeropédica, RJ, BrazilDepartamento de Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural de Rio de Janeiro (UFRRJ), Seropédica, RJ, Brasil.
Editors:
Rudi Weiblen José de Jesús Ornelas-Paz
DECLARATION OF CONFLICT OF INTEREST
The authors declare no conflict of interest.
groupsAUTHORS’ CONTRIBUTIONS
All authors contributed equally to the conception of the study and writing of the manuscript. All authors critically revised the manuscript and approved of the final version.