SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.32 número4BRS Libra: cultivar de pessegueiro lançada pela Embrapa, em 2009Seleção precoce intensiva: uma nova estratégia para o programa de melhoramento genético do cajueiro índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

Compartilhar


Revista Brasileira de Fruticultura

versão impressa ISSN 0100-2945

Resumo

RASEIRA, Maria do Carmo Bassols; NAKASU, Bonifácio Hideyuki; UENO, Bernardo  e  SCARANARI, Ciro. Peach cultivar BRS kampai. Rev. Bras. Frutic. [online]. 2010, vol.32, n.4, pp.1275-1278.  Epub 14-Jan-2011. ISSN 0100-2945.  https://doi.org/10.1590/S0100-29452011005000009.

The peach breeding program of Embrapa Clima Temperado has, among the objectives the development of fresh market cultivars that fulfill the consumer's preference. Some of the largest consumer centers, such as São Paulo and Curitiba, prefer white flesh peaches with sweet flavor. Cultivar BRS Kampai originated from a cross between 'Chimarrita' and 'Flordaprince', adds the low chilling requirement, advantageous for subtropical areas, to the good appearance and flavor superior to any of the parents. The harvest period of this cultivar begins mid November, in Pelotas, RS, a few days before Rubimel (yellow flesh) and Premier (white flesh) cultivars (and in the second half of October, in Atibaia, SP) being a good substitute for the later.

Palavras-chave : hybridization; variety; table peach; Prunus persica.

        · resumo em Português     · texto em Português     · Português ( pdf )

 

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons