SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.3 número3AVALIAÇÃO DO USO DE TÉCNICAS DE CAPTAÇÃO DE ÁGUA DE CHUVA NA REGIÃO SEMI-ÁRIDA DO NORDESTE BRASILEIROCONSUMO HÍDRICO E COEFICIENTE DE CULTURA DA VIDEIRA NA REGIÃO DE PETROLINA, PE índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos  

Serviços Personalizados

Journal

Artigo

Indicadores

Links relacionados

Compartilhar


Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental

versão impressa ISSN 1415-4366versão On-line ISSN 1807-1929

Resumo

KLOSOWSKI, Elcio Silvério; LUNARDI, Dalva Martinelli Cury  e  SANDANIELO, Aquiles. WATER CONSUMPTION AND CROP COEFFICIENT DETERMINATION OF SUMMER SQUASH IN BOTUCATU REGION. Rev. bras. eng. agríc. ambient. [online]. 1999, vol.3, n.3, pp.409-412. ISSN 1807-1929.  http://dx.doi.org/10.1590/1807-1929/agriambi.v3n3p409-412.

Summer squash ( Cucurbita pepo L.) water consumption was determined by water table lysimeters in Botucatu region (latitude 22º51'S, longitude 48º27'W and altitude 786 m). The crop showed higher water consumption during the blossom and fruit development stages. The total water consumption was 231.52 mm, in a crop season development of 70 days. The crop coefficients obtained varied between 0.68 and 1.96.

Palavras-chave : Cucurbita pepo L; crop coefficient; evapotranspiration.

        · resumo em Português     · texto em Português     · Português ( pdf )