SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
números disponiblesvol.39 suppl.1vol.40 número1 índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos   RSS

Food Science and Technology
versão impressa ISSN 0101-2061versão On-line ISSN 1678-457X

 

Sumário
Food Sci. Technol vol.39  supl.2 Campinas dez. 2019

 Review Article
  
 ·  Bovine colostrum: benefits of its use in human food
SILVA, Emerson Gabriel dos Santos Oliveira; RANGEL, Adriano Henrique do Nascimento; MÜRMAM, Lisandra; BEZERRA, Maria Fátima; OLIVEIRA, Juliana Paula Felipe de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 Artigo Original
  
 ·  Mechanical resistance, biometric and physicochemical characteristics of tomato cultivars for industrial processing
VIEIRA, Darlene Ana de Paula; Caliari, Márcio; SOUZA, Eli Regina Barboza de; SOARES JÚNIOR, Manoel Soares

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Protective effects of Ginger Essential Oil (GEO) against chemically-induced cutaneous inflammation
XU, Na; LEI, Hong; LI, Xiaole; WANG, Qing; LIU, Mo; WANG, Mengxi

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Mineral and centesimal contents, antioxidant activity and antimicrobial action of phenolic compounds from Eugenia Brasiliensis Lam. Pulp
ZOLA, Flávia Guimarães; RODRIGUES, Adeline Conceição; OLIVEIRA, Brígida D’Ávila; SACRAMENTO, Nayara Thais Barbosa; TAYLOR, Jason Guy; PINTO, Uelinton Manoel; BERTOLDI, Michele Corrêa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Influence of microwave processing on the bioactive compounds, antioxidant activity and sensory acceptance of blackberry jelly
CURI, Paula Nogueira; SALGADO, Derlyene Lucas; MENDONÇA, Kamila; PIO, Rafael; FERREIRA, Jefferson Luiz Gomes; SOUZA, Vanessa Rios de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Levels of Chromium, Copper, Iron, Magnesium, Manganese, Selenium, Zinc, Cadmium, Lead and Aluminium of honey varieties produced in Turkey
ALTUNATMAZ, Sema Sandıkcı; TARHAN, Duygu; AKSU, Filiz; OZSOBACI, Nural Pastacı; OR, Mehmet Erman; BARUTÇU, Umit Bora

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Coating based on breadfruit starch (Artocarpus altilis) for fruit conservation: influence of glycerol, sorbitol, and mannitol as plasticizers
BEZERRA, Erick dos Anjos; SANTOS, Edilayane da Nóbrega; FARIAS, Natália Silva de; CAVALCANTI, Mônica Tejo

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of drying methods on long term storage of hazelnut
TURAN, Ali; KARAOSMANOĞLU, Hasan

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Chemical constituents of essential oil from Murraya paniculata leaves and its application to in vitro biological control of the fungus Sclerotinia sclerotiorum
SILVA, Flávia Fernanda Alves da; ALVES, Cassia Cristina Fernandes; OLIVEIRA FILHO, Josemar Gonçalves de; VIEIRA, Tatiana Manzini; CROTTI, Antônio Eduardo Miller; MIRANDA, Mayker Lazaro Dantas

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Development of symbiotic yoghurt and biological evaluation (New Zealand White Rabbits) of its functional properties
RIBEIRO, Alice de Souza; SILVA, Maritiele Naissinger da; TAGLIAPIETRA, Bruna Lago; BRUM JÚNIOR, Berilo de Souza; UGALDE, Mariane Lobo; RICHARDS, Neila Silvia Pereira dos Santos

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Rapid quantitative analysis of six flavonoids in licorice by ultra-performance convergence chromatography
LI, Li; ZHU, Wenyi; YANG, Jingxiu; LIU, Xiaolan; DONG, Yinmao

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Nutritional characterization of Vasconcellea quercifolia A.St-Hil.: potential for the development of functional food
FOLHARINI, Zabelita Fardin; ORLANDI, Carla Roberta; MARTINI, Maira Cristina; BRUXEL, Fernanda; ALTMAYER, Taciélen; BRIETZKE, Débora Tairini; GONÇALVES, Tamara Engelmann; FINATTO, Jordana; ETHUR, Eduardo Miranda; MOURA, Neusa Fernandes de; HOEHNE, Lucélia; FREITAS, Elisete Maria de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Anti-adipogenic effect of a turmeric extract-loaded nanoemulsion in 3T3-L1 preadipocytes and high fat diet-fed mice
HWANG, Jung Seok; LEE, Su Bi; CHOI, Mi-Jung; KIM, Jun Tae; SEO, Han Geuk

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  The influence of sowing dates on the oil content and fatty acid composition of standard, mid-oleic and high-oleic types of sunflower (Helianthus annuus L.)
AKKAYA, Murat Reis; ÇİL, Abdullah; ÇİL, Ayşe Nuran; YÜCEL, Hatice; KOLA, Osman

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Fish oil for human health: omega-3 fatty acid profiles of marine seafood species
DURMUŞ, Mustafa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Maldi-tof mass spectrometry for the identification and detection of antimicrobial activity of lactic acid bacteria isolated from local cheeses
KANAK, Eda Kılıç; YILMAZ, Suzan Öztürk

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effectiveness evaluation of alternative sanitizers in microbiological quality of strawberry (Fragaria ananassa Duch Var. Oso Grande) after artificial contamination by Escherichia coli
BASTOS, Renan Gomes; OLIVER, Josidel Conceição; GERMANO, Jaqueline de Lima; FERNANDES, Gislene Regina; VEIGA, Sandra Maria Oliveira Morais

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Characteristics of freeze-dried nanoencapsulated fish oil with whey protein concentrate and gum arabic as wall materials
VAHIDMOGHADAM, Farideh; POURAHMAD, Rezvan; MORTAZAVI, Ali; DAVOODI, Daryoush; AZIZINEZHAD, Reza

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Transporting live silver catfish (Rhamdia quelen) with salt addition does not mitigate fish stress and negatively affects meat quality
ROSA, Sheron Scholze; BALDAN, Ana Paula; BENDHACK, Fabiano; PASCHOAL, Aline Fernanda Lopes; CORDEIRO, Ananda Leticia Almeida; KIRSCHNIK, Peter Gaberz; BORGES, Tâmara Duarte; MACEDO, Renata Ernlund Freitas

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of the addition of resistant starch in sausage with fat reduction on the physicochemical and sensory properties
GARCIA-SANTOS, Mariana de Souza Leite; CONCEIÇÃO, Flaviana Sales; VILLAS BOAS, Flávia; SALOTTI DE SOUZA, Bruna Maria; BARRETTO, Andrea Carla da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Microbiological quality of minimally processed vegetables commercialized in Brasilia, DF, Brazil
CRUZ, Mariana Rodrigues Gomes da; LEITE, Ylka Jannielly Barbalho de Souza; MARQUES, Julyanna de Lima; PAVELQUESI, Sabrina Lunara Santos; OLIVEIRA, Luana Ribeiro de Almeida; SILVA, Izabel Cristina Rodrigues da; ORSI, Daniela Castilho

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Physical and chemical properties of chicken mortadella formulated with Moringa oleifera Lam. seed flour
AURIEMA, Bruna Emygdio; DINALLI, Verena Pereira; KATO, Talita; YAMAGUCHI, Margarida Masami; MARCHI, Denis Fabrício; SOARES, Adriana Lourenço

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  An effective and economic method to produce re-ripe honey with honeybee colonies
GUO, Nana; WANG, Qingyu; SHEN, Lei; WANG, Lu; ZHAO, Yazhou

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Minerals multi-element analysis and its relationship with geographical origin of artisanal Mexican goat cheeses
HERMAN-LARA, Erasmo; BOLÍVAR-MORENO, Daniel; TOLEDO-LOPEZ, Víctor Manuel; CUEVAS-GLORY, Luis Fernando; LOPE-NAVARRETE, Mariela Carolina; BARRON-ZAMBRANO, Jesús Alberto; DÍAZ-RIVERA, Pablo; RAMÍREZ-RIVERA, Emmanuel de Jesús

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  A fast drying method for the production of salted-and-dried meat
BAMPI, Marlene; SCHMIDT, Franciny Campos; LAURINDO, João Borges

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Chemical interaction between white onion, as natural antioxidant, on shrimp stored under freezing
LIRA, Giselda Macena; LOPEZ, Ana Maria Queijeiro; NANES, Gabriela Marques de Farias; SILVA, Fernanda Geny Calheiros

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Optimization of extraction process for efficient imino acids recovery and purification from low-value sea cucumber
ZHOU, Hai-Yan; ZHANG, Ya-Li; LIN, Sai-Jun; XUE, Ya-Ping; ZHENG, Yu-Guo

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Phytochemical screening, Sun Protection Factor (SPF) and sugar analysis of jatobá fruits (Hymenaea martiana Hayne): A native medicinal plant from the San Francisco Valley
OLIVEIRA, Fernanda Granja da Silva; LIMA-SARAIVA, Sarah Raquel Gomes de; MÉLO, Beatriz Cavalcanti Amorim de; SILVA, Rebeca Almeida; SANTOS, Maria Aparecida Barboza dos; FÉLIX, Wagner Pereira; ALMEIDA, Jackson Roberto Guedes da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Bioactive compounds and antioxidant activity of jabuticaba var. Pingo de mel during its physiological development
GARCIA, Lismaíra Gonçalves Caixeta; SILVA, Flávio Alves da; ASQUIERI, Eduardo Ramirez; BOAS, Eduardo Valério de Barros Vilas; DAMIANI, Clarissa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Preliminary investigation of Terahertz spectroscopy to predict pork freshness non-destructively
Liang, QI; Maocheng, ZHAO; Jie, ZHAO; Yuweiyi, TANG

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Bioactive compounds and the antioxidant capacities of seed oils from pomegranate (Punica granatum L.) and bitter gourd (Momordica charantia L.)
YOSHIME, Luciana Tedesco; MELO, Illana Louise Pereira de; SATTLER, José Augusto Gasparotto; TORRES, Rosângela Pavan; MANCINI-FILHO, Jorge

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of storage on the bioactive compounds, nutritional composition and sensory acceptability of pitanga jams
TOBAL, Thaise Mariá; RODRIGUES, Lais Veras

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Drying and colour characteristics of Cleome gynandra L. (spider plant) leaves
OMOLOLA, Adewale Olusegun; KAPILA, Patrick Francis; SILUNGWE, Henry

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Protective effect of crocetin from Crocus sativus L. on myocardial ischemia-reperfusion injury in rats
LIU, Chengxiao; SUN, Erlian; MENG, Wenjun; SUN, Guoqing

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of added prebiotic (Isomalto-oligosaccharide) and Coating of Beads on the Survival of Microencapsulated Lactobacillus rhamnosus GG
SIANG, Sing Chee; WAI, Lai Ka; LIN, Nyam Kar; PHING, Pui Liew

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Some physico-chemical properties, fatty acid compositions, macro-micro minerals and sterol contents of two variety tigernut tubers and oils harvested from East Mediterranean region
DUMAN, Erman

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of pine honey on the physicochemical, microbiological and sensory properties of probiotic yoghurt
COSKUN, Fatma; KARABULUT DIRICAN, Leyla

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  The preservation effect and mechanism of gelatin on golden pompano (Trachinotus blochii) fillets during cold storage
WEI, Peiyu; CAO, Jun; SHEN, Xuanri; LI, Chuan

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Comparisons of the active components in four unripe raspberry extracts and their activites
YANG, Jing; CUI, Jingyan; WU, Yanhui; HAN, Hongjuan; CHEN, Jinxiang; YAO, Jingyang; LIU, Yongping

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of cooking with interesterified margarine in the chemical composition of fish
BRITO, Bruna Mergulhão de; LIRA, Giselda Macena; PINHEIRO, Ariane Gleyse Azevedo; SANTANA, Cláudia Maria Alexandre da Silva; AMARAL, Isabela Luna

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Characterization and comparison of yeasts from different sources for some probiotic properties and exopolysaccharide production
YILDIRAN, Hatice; BAŞYİĞİT KILIÇ, Gülden; KARAHAN ÇAKMAKÇI, Aynur Gül

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Gluten-free cheese bread from frozen dough: effect of modified cassava starch
MESA, Erika; MANJARRES-PINZON, Katherine; RODRIGUEZ-SANDOVAL, Eduardo

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Assessment of chemical, nutritional and bioactive properties of Annona crassiflora and Annona muricata wastes
MENEZES, Evandro Galvão Tavares; OLIVEIRA, Érica Resende; CARVALHO, Gabriel Ribeiro; GUIMARÃES, Isabela Costa; QUEIROZ, Fabiana

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Development of a method for simultaneous analysis of caffeine and taurine in energy drinks by micellar electrokinetic chromatography with diode-array detector
ALVES, Alane Cangani; MEINHART, Adriana Dillenburg; TEIXEIRA FILHO, José; GODOY, Helena Teixeira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Characterization of pericarp fractions of yellow passion fruit: density, yield of flour, color, pectin content and degree of esterification
TALMA, Simone Vilela; REGIS, Suelen Alvarenga; FERREIRA, Patrícia Rodrigues; MELLINGER-SILVA, Caroline; RESENDE, Eder Dutra de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Detection of Viable Salmonella Typhimurium and Staphylococcus aureus in Coalho Cheese by Real-Time PCR
MENDONÇA, Juliana França Monteiro de; VIEIRA, Felipe de Oliveira; FONSECA, Isabela; RIBEIRO, João Batista; ARCURI, Edna Froeder; BORGES, Maria de Fátima; BORGES, Cristiano Amâncio Vieira; SÁ, Jaqueline Flaviana Oliveira de; MARTINS, Marta Fonseca

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of multicomponent brine on functional and technological properties of camel meat raw materials and finished products
KENENBAY, Shynar I.; TAYEVA, Aigul M.; USSEMBAEVA, Zhibek K.; SYZDYKOVA, Laila S.; KAIMBAYEVA, Leila A.; KOZHAKHIYEVA, Madina O.

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Microbial quality and prevalence of foodborne pathogens of cheeses commercialized at different retail points in Mexico
CHÁVEZ-MARTÍNEZ, América; PAREDES-MONTOYA, Pedro; RENTERÍA-MONTERRUBIO, Ana-Luisa; CORRAL-LUNA, Agustín; LECHUGA-VALLES, Ruth; DOMINGUEZ-VIVEROS, Joel; SÁNCHEZ-VEGA, Rogelio; SANTELLANO-ESTRADA, Eduardo

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Liquid-liquid equilibria in aqueous two-phase ethanol/salt systems at different temperatures and their application to anthocyanins extraction
CALDEIRA, Ana Clara Rocha; FRANCA, Wanderley Filho Lopes de; CONVERTI, Attilio; LIMA, William James Nogueira; SAMPAIO, Fábio Coelho; FARIA, Janaína Teles de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Scanning Electron Microscopy and Crystallinity of starches granules from cowpea, black and carioca beans in raw and cooked forms
MIRANDA, Joyce Aparecida Tavares de; CARVALHO, Lucia Maria Jaeger de; VIEIRA, Ana Claudia de Macedo; CASTRO, Izabela Miranda de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons