SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
números disponiblesvol.40 número2 índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos   RSS

Food Science and Technology
versão impressa ISSN 0101-2061versão On-line ISSN 1678-457X

 

Sumário
Food Sci. Technol Campinas  ahead of print

Innovation, research and development on the passion fruit peel flour: bibliometric approach
FLORÊNCIO, Márcio Nannini da Silva; GOMES, Paula Caroline dos Santos; ABUD, Ana Karla de Souza; OLIVEIRA JÚNIOR, Antonio Martins de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The control of Maillard reaction in white grape molasses by the method of reducing reactant concentration
COKLAR, Hacer; AKBULUT, Mehmet

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Quality of pasta made of cassava, peach palm and golden linseed flours
SAKURAI, Yasmin Caroline Nóvoa; RODRIGUES, Antônio Manoel da Cruz; PIRES, Márlia Barbosa; SILVA, Luiza Helena Meller da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Antioxidant-mediated protective role of Hericium erinaceus (Bull.: Fr.) Pers. against oxidative damage in fibroblasts from Friedreich’s ataxia patient
LEW, Sze-Yuen; YOW, Yoon-Yen; LIM, Lee-Wei; WONG, Kah-Hui

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Agar and pomegranate seed oil used in a biodegradable coating composition for Formosa papaya
MORAIS, Fabricio Alves de; ARAÚJO, Railene Hérica Carlos Rocha; OLIVEIRA, Agda Malany Forte de; ALVES, Kalinny de Araújo; VITOR, Raissa Cristina Leandro; MORAIS, Sinthya Kelly Queiroz; TEODOSIO, Albert Einstein Mathias Medeiros; ONIAS, Elny Alves; OLIVEIRA, Airton Gonçalves de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Health benefits of chocolate consumption with high concentration of cocoa incorporated from triterpenic acids, isolated from Mansoa Hirsuta DC.
MILAGRES, Maria Patrícia; SILVA, Daniel Melo; PEREIRA, Ivan de Oliveira; SENHORINHO, Ludimila Mascarenhas; GOULART SANT’ANA, Antônio Euzébio; MATOS, Talita Batista

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Pasteurization effects on yield and physicochemical parameters of cheese in cow and goat milk
TADJINE, Dahmane; BOUDALIA, Sofiane; BOUSBIA, Aissam; KHELIFA, Rassim; MEBIROUK BOUDECHICHE, Lamia; TADJINE, Aicha; CHEMMAM, Mabrouk

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Non-dairy cashew nut milk as a matrix to deliver probiotic bacteria
BRUNO, Laura Maria; LIMA, Janice Ribeiro; WURLITZER, Nédio Jair; RODRIGUES, Thalita Cavalcante

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The influence of pasteurization and starter culture on methanol content and bio-profile of fermented Morinda citrifolia Linn. (Noni) fruit juice
SAELEE, Manee; SIVAMARUTHI, Bhagavathi Sundaram; SIRILUN, Sasithorn; SIRITHUNYALUG, Jakkapan; PEERAJAN, Sartjin; CHAIYASUT, Chaiyavat

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of heat treatment for liquefaction and pasteurization on antioxidant activity and phenolic compounds of Astragalus and sunflower-cornflower honeys
AYDOGAN-COSKUN, Burcu; COKLAR, Hacer; AKBULUT, Mehmet

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimizing the supercritical fluid extraction process of bioactive compounds from processed tomato skin by-products
PELLICANÒ, Teresa Maria; SICARI, Vincenzo; LOIZZO, Monica Rosa; LEPORINI, Mariarosaria; FALCO, Tiziana; POIANA, Marco

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Influence of drying methods on the physicochemical properties and nutritional composition of instant Tremella fuciformis
LI, Yibin; CHEN, Junchen; LAI, Pufu; TANG, Baosha; WU, Li

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Enrichment of fishburgers with proteins from surimi washing water
OLIVEIRA, Dayse Lícia de; GRASSI, Thiago Luís Magnani; BASSANI, Juliana Sedlacek; DINIZ, Juliana Campos Pereira; PAIVA, Natália Mingues; PONSANO, Elisa Helena Giglio

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of inulin, medium-chain triglycerides and whey protein isolate on stability and in vitro digestibility of enteral nutrition formulas
SOUZA, Mariana Wanessa Santana de; LOPES, Evelyn de Souza Oliveira; COSENZA, Gustavo Pereira; ALVARENGA, Verônica Ortiz; LABANCA, Renata Adriana; ARAÚJO, Raquel Linhares Bello de; LACERDA, Inayara Cristina Alves

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Physicochemical quality of brown soybean preserve in function of maceration time and ascorbic acid
TASSI, Adriana Luiza Wain; BENTO, Juliana Aparecida Correia; CALIARI, Márcio; SILVA, Vera Sônia Nunes da; PACHECO, Maria Teresa Bertoldo; VERA, Rosângela; SOARES JÚNIOR, Manoel Soares

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Evaluation of quality parameters and chromatographic, spectroscopic, and thermogravimetric profile of Patauá oil (Oenocarpus bataua)
SANTOS, Orquídea Vasconcelos dos; GONÇALVES, Bruno Santos; MACÊDO, Christine da Silva; CONCEIÇÃO, Leyvison Rafael Vieira da; COSTA, Carlos Emmerson Ferreira; MONTEIRO JÚNIOR, Ozéias Vieira; SOUZA, Amanda Larissa Garça de; LANNES, Suzana Caetano da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization of sunflower oil bleaching parameters: using Response Surface Methodology (RSM)
SEDAGHAT BOROUJENI, Leila; GHAVAMI, Mehrdad; PIRAVI VANAK, Zahra; GHASEMI PIRBALOUTI, Abdollah

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Reporting the utilization and perspectives of different surface active agents for bread making
ARSHAD, Nazish; AHMAD, Asif; NADEEM, Muhammad; AMIR, Rai Muhammad; ARSHAD, Muhammad Sajid

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Sustainable production of furfural and 5-hidroximetilfurfural from rice husks and soybean peel by using ionic liquid
SCAPIN, Elisandra; RAMBO, Magale Karine Diel; VIANA, Guenther Carlos Couto; MARASCA, Nicole; LACERDA, Gabriela Eustáquio; RAMBO, Michele Cristiane DIEL; FERNANDES, Rachel de Moura Nunes

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Influence of in vitro gastrointestinal digestion on phytochemicals in pomegranate juice
DESSEVA, Ivelina; MIHAYLOVA, Dasha

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Impact of whey protein isolate coatings containing different antimicrobial agents on sliced bologna-type sausage during refrigerated storage
KALKAN, Selin; ERGİNKAYA, Zerrin

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Activity of polyphenoloxidase and peroxidase in non-dormant potato tubers treated with sprout suppressors
SANTOS, Mirelle Nayana de Sousa; LIMA, Paula Cristina Carvalho; ARAUJO, Fernanda Ferreira de; ARAÚJO, Nicolas Oliveira de; FINGER, Fernando Luiz

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Textural properties of Köftür, a fruit based dessert
GERÇEKASLAN, Kâmil Emre; AKTAŞ, Nesimi

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Avocado oil as an inducer of the extracellular lipase activity of Kluyveromyces marxianus L-2029
MARTÍNEZ-CORONA, Ricardo; BANDERAS-MARTÍNEZ, Francisco Javier; PÉREZ-CASTILLO, Jessica Nyx; CORTÉS-PENAGOS, Carlos; GONZÁLEZ-HERNÁNDEZ, Juan Carlos

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of the addition of rabbit meat on the technological and sensory properties of fermented sausage
IGNACIO, Eduardo Oliveira; SANTOS, João Marcos dos; SANTOS, Sylvio Eduardo Di Jacintho; SOUZA, Camila Vespúcio Bis; BARRETTO, Andrea Carla da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Influence of the addition of KCl and CaCl2 blends on the physicochemical parameters of salted meat products throughout the processing steps
VIDAL, Vitor Andre Silva; PAGLARINI, Camila de Souza; FERREIRA, Alef; SANTOS, José Roberto dos; POLLONIO, Marise Aparecida Rodrigues

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Influence of the salt concentration on action mechanisms of natamycin against microorganisms of importance in food manufacture
SERAFINI, Kamila Ferreira Costa; ALENCAR, Ernandes Rodrigues; RIBEIRO, Jaqueline Lamounier; FERREIRA, Márcia de Aguiar

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Cyclocarya paliurus (Batal.) Iljinskaja polysaccharides alleviate type 2 diabetes mellitus in rats by resisting inflammatory response and oxidative stress
YAN, Wensheng; JIANG, Lingjun; XU, Jifen

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Development of multiplex loop-mediated isothermal amplification for three foodborne pathogens
XU, Cong; LUO, Hongbin; ZHANG, Yun

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Comparative assessment of nutritional composition and physicochemical properties of fresh, freeze- dried and rehydrated rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) mince
CORAPCI, Bengunur; GUNERI, Nilgun

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Are foods naturally rich in glutamic acid an alternative to sodium reduction?
SANTOS, Fernanda Ferreira dos; DANTAS, Natalie Marinho; SIMONI, Natália Koren; PONTES, Laura Stonoga; PINTO-e-SILVA, Maria Elisabeth Machado

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Application and comparison of proteolytic enzyme preparations in technology of protein hydrolyzates
LUKIN, Aleksandr

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Bromatological aspects of Lentinus crinitus mushroom (Basidiomycota: Polyporaceae) in agroforestry in the Cerrado
SILVA NETO, Carlos de Melo e; PINTO, Diogo de Souza; SANTOS, Leovigildo Aparecido Costa; CALAÇA, Francisco J. Simões

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
On the possibility of obtaining high-quality lyophilized collagen hydrolysate and its applicability in the sausage production
LUKIN, Aleksandr

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Physical-chemical characterization, microbiological and biocompounds of cashew pulp in industrial and freezing processing
CARRENHO, Paulo Rafael Bobbo; SILVA, Ana Carolina da; UEBEL, Josemar Rodrigo; AGOSTINI, Juliana da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Snack bars enriched with Spirulina for schoolchildren nutrition
LUCAS, Bárbara Franco; ROSA, Ana Priscila Centeno da; CARVALHO, Lisiane Fernandes de; MORAIS, Michele Greque de; SANTOS, Thaisa Duarte; COSTA, Jorge Alberto Vieira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Comparative analysis of citrus fruits for nutraceutical properties
REHMAN, Shams Ur; ABBASI, Kashif Sarfraz; QAYYUM, Abdul; JAHANGIR, Muhammad; SOHAIL, Asma; Nisa, Sobia; TAREEN, Muhammad Naveed; TAREEN, Muhammad Javed; SOPADE, Peter

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Gluten-free food issues in Turkey
ATASOY, Guler; GOKHISAR, Ozge Kurt; TURHAN, Mahir

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Analytical study of the physicochemical characteristics from Melipona subnitida D. honey in adequation to Brazilian law
BRAGA, Dayana Calixto; LIBERATO, Maria da Conceição Tavares Cavalcanti; LIMA, Victor Luís Ferreira; ARAÚJO NETO, José Amilcar Mendes de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Rheological behavior of plant-based beverages
SILVA, Kamilla; MACHADO, André; CARDOSO, Cláudio; SILVA, Flávio; FREITAS, Fernanda

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Lactic acid bacteria with antimicrobial, proteolytic and lipolytic activities isolated from ovine dairy products
SILVA, Evandro Oliveira Onofre e; NESPOLO, Cássia Regina; Sehn, Carla Pohl; Pinheiro, Franciane Cabral; Stefani, Lenita Moura

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effects of freezing and thawing cycles on the quality of Nile tilapia fillets
ZUANAZZI, Jovana Silva Garbelini; GOES, Elenice Souza dos Reis; ALMEIDA, Fernanda Losi Alves de; GOES, Marcio Douglas; LARA, Jorge Antônio Ferreira de; RIBEIRO, Ricardo Pereira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Comparative analysis of enzymatic activity of tannase in non-conventional yeasts to produce ellagic acid
Márquez-López, Anahí; Ramírez-Conejo, Juan David; Chávez-Parga, Ma. Del Carmen; Flores, Dora Cecilia Valencia; Jaramillo, Miguel Angel Zamudio; Rodríguez, Horacio González; González-Hernández, Juan Carlos

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The effect of sonication and heat treatment on the physicochemical, nutritional and microbiological properties of different sugarcane variants
JASMI, Nazariah; MANSOR, Nusrah; LIM, Elicia Jitming; YUSOF, Noor Liyana; HAJAR-AZHARI, Siti; RAHIM, Muhamad Hafiz Abd

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Performance evaluation of GSA, SOS, ABC and ANN algorithms on linear and quadratic modelling of eggplant drying kinetic
ÖZDEN, Semih; KILIÇ, Faruk

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Screening and identification of bacteriocin-like inhibitory substances producing lactic acid bacteria from fermented products
CHOEISOONGNERN, Thiwanya; SIVAMARUTHI, Bhagavathi Sundaram; SIRILUN, Sasithorn; PEERAJAN, Sartjin; CHOISET, Yvan; RABESONA, Hanitra; HAERTLÉ, Thomas; CHAIYASUT, Chaiyavat

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
ACHPA: A sensor based system for automatic environmental control in hydroponics
SIDDIQ, Asif; TARIQ, Muhammad Owais; ZEHRA, Anum; MALIK, Salman

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effects of citrox treatment on the survival of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in chicken fillets packed under vacuum
YEHIA, Hany Mohamed; AL-MASOUD, Abdulrahman Hamad; ALSAWMAHI, Omer Nasser; ALJAHANI, Amani Hamzah; EL-DIN, Mohamed Ferkry Serag

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization and characterization of vinegar produced from rice bran
PAZUCH, Catiussa Maiara; KALSCHNE, Daneysa Lahis; SIEPMANN, Francieli Begnini; MARX, Itala Maria Gouveia; OLIVEIRA, Tatiane Cristina Gonçalves de; SPINOSA, Wilma Aparecida; CANAN, Cristiane; COLLA, Eliane

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Development of isotonic beverage with functional attributes based on extract of Myrciaria jabuticaba (Vell) Berg
PORFÍRIO, Márjorie Castro Pinto; GONÇALVES, Márcia Soares; BORGES, Marília Viana; LEITE, Cristina Xavier dos Santos; SANTOS, Mariana Romana Correia; SILVA, Andréa Gomes da; FONTAN, Gabrielle Cardoso Reis; LEÃO, Danilo Junqueira; JESUS, Raildo Mota de; GUALBERTO, Simone Andrade; LANNES, Suzana Caetano da Silva; SILVA, Marcondes Viana da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons