SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
números disponiblesvol.40 número2  índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos   RSS

Food Science and Technology
versão impressa ISSN 0101-2061versão On-line ISSN 1678-457X

 

Sumário
Food Sci. Technol vol.40  supl.1 Campinas jun. 2020

 Artigo de Revisão
  
 ·  Structural and biological properties of protein hydrolysates from seafood by-products: a review focused on fishery effluents
NAVARRO-PERAZA, Rosa Stephanie; OSUNA-RUIZ, Idalia; LUGO-SÁNCHEZ, María Elena; PACHECO-AGUILAR, Ramón; RAMÍREZ-SUÁREZ, Juan Carlos; BURGOS-HERNÁNDEZ, Armando; MARTÍNEZ-MONTAÑO, Emmanuel; SALAZAR-LEYVA, Jesús Aarón

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 Artigo Original
  
 ·  Influence of the salt concentration on action mechanisms of natamycin against microorganisms of importance in food manufacture
SERAFINI, Kamila Ferreira Costa; ALENCAR, Ernandes Rodrigues; RIBEIRO, Jaqueline Lamounier; FERREIRA, Márcia de Aguiar

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Optimization of beef patties produced with vegetable oils: a mixture design approach and sensory evaluation
LOS, Paulo Ricardo; MARSON, Gabriela Vollet; DUTCOSKY, Sílvia Deboni; NOGUEIRA, Alessandro; MARINHO, Marina Tolentino; SIMÕES, Deise Rosana Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Characterization of volatiles in red- and white-fleshed loquat (Eriobotrya japonica) fruits by electronic nose and headspace solid-phase microextraction with gas chromatography-mass spectrometry
SUN, Haiyan; CHEN, Weiwei; JIANG, Yun; HE, Qiao; LI, Xiaolin; GUO, Qigao; XIANG, Suqiong; XI, Wanpeng; LIANG, Guolu

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Anti-obesity and hepatoprotective effects in obese rats fed diets supplemented with fruit purees
MORALES-ÁVILA, Úrsula Mireya; BECERRA-VERDÍN, Eduardo Mendeleev; SÁYAGO-AYERDI, Sonia GUADALUPE; TOLMAN, John P.; MONTALVO-GONZÁLEZ, Efigenia

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Preparation of glycosylated hydrolysate by liquid fermentation with Cordyceps militaris and characterization of its functional properties
YANG, Shuang; ZHENG, Mingzhu; LI, Sheng; XIAO, Yu; ZHOU, Qi; LIU, Jingsheng

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Physicochemical, thermal and rheological properties of commercial wheat flours and corresponding starches
EE, Kah Yaw; ENG, Mei Ki; LEE, Mun Ling

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Zn treatment effects on biological potential of fennel bulbs as affected by in vitro digestion process
MAJDOUB, Nesrine; KAAB, Leila Bettaieb Ben; VIEIRA, Ana Isabel; FALEIRO, Maria Leonor; EL-GUENDOUZ, Soukaina; MIGUEL, Maria Graça

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Defatted chia flour improves gluten-free bread nutritional aspects: a model approach
EWERLING, Marci; STEINMACHER, Nádia Cristiane; SANTOS, Maristela Raupp dos; KALSCHNE, Daneysa Lahis; SOUZA, Nilson Evelázio de; ARCANJO, Flora Miranda; SOUZA, Aloisio Henrique Pereira de; RODRIGUES, Angela Claudia

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Evaluation of quality parameters and chromatographic, spectroscopic, and thermogravimetric profile of Patauá oil (Oenocarpus bataua)
SANTOS, Orquídea Vasconcelos dos; GONÇALVES, Bruno Santos; MACÊDO, Christine da Silva; CONCEIÇÃO, Leyvison Rafael Vieira da; COSTA, Carlos Emmerson Ferreira; MONTEIRO JÚNIOR, Ozéias Vieira; SOUZA, Amanda Larissa Garça de; LANNES, Suzana Caetano da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Sustainable production of furfural and 5-hidroximetilfurfural from rice husks and soybean peel by using ionic liquid
SCAPIN, Elisandra; RAMBO, Magale Karine Diel; VIANA, Guenther Carlos Couto; MARASCA, Nicole; LACERDA, Gabriela Eustáquio; RAMBO, Michele Cristiane DIEL; FERNANDES, Rachel de Moura Nunes

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Addition of hydrocolidics in gluten-free bread and replacement of rice flour for sweet potato flour
FRANCO, Vilmara Araújo; GARCIA, Lismaíra Gonçalves Caixeta; SILVA, Flávio Alves da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Protein enrichment of wheat flour doughs: empirical rheology using protein hydrolysates
NOGUEIRA, Amanda de Cássia; OLIVEIRA, Renata Alves de; STEEL, Caroline Joy

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of molecular weight on hypolipidemic and hypoglycemic activities of fermented Auriculaia auricula supernatant
BAO, Yi-Hong; SUN, Kai-Feng; GUO, Yang

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Rutin in herbs and infusions: screening of new sources and consumption estimation
MEINHART, Adriana Dillenburg; DAMIN, Fernanda Mateus; CALDEIRÃO, Lucas; TEIXEIRA-FILHO, José; GODOY, Helena Teixeira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Avocado oil as an inducer of the extracellular lipase activity of Kluyveromyces marxianus L-2029
MARTÍNEZ-CORONA, Ricardo; BANDERAS-MARTÍNEZ, Francisco Javier; PÉREZ-CASTILLO, Jessica Nyx; CORTÉS-PENAGOS, Carlos; GONZÁLEZ-HERNÁNDEZ, Juan Carlos

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Innovation, research and development on the passion fruit peel flour: bibliometric approach
FLORÊNCIO, Márcio Nannini da Silva; GOMES, Paula Caroline dos Santos; ABUD, Ana Karla de Souza; OLIVEIRA JÚNIOR, Antonio Martins de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Impact of whey protein isolate coatings containing different antimicrobial agents on sliced bologna-type sausage during refrigerated storage
KALKAN, Selin; ERGİNKAYA, Zerrin

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Snack bars enriched with Spirulina for schoolchildren nutrition
LUCAS, Bárbara Franco; ROSA, Ana Priscila Centeno da; CARVALHO, Lisiane Fernandes de; MORAIS, Michele Greque de; SANTOS, Thaisa Duarte; COSTA, Jorge Alberto Vieira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Comparative analysis of citrus fruits for nutraceutical properties
REHMAN, Shams Ur; ABBASI, Kashif Sarfraz; QAYYUM, Abdul; JAHANGIR, Muhammad; SOHAIL, Asma; Nisa, Sobia; TAREEN, Muhammad Naveed; TAREEN, Muhammad Javed; SOPADE, Peter

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Cyclocarya paliurus (Batal.) Iljinskaja polysaccharides alleviate type 2 diabetes mellitus in rats by resisting inflammatory response and oxidative stress
YAN, Wensheng; JIANG, Lingjun; XU, Jifen

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Comparative assessment of nutritional composition and physicochemical properties of fresh, freeze- dried and rehydrated rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) mince
CORAPCI, Bengunur; GUNERI, Nilgun

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Gluten-free food issues in Turkey
ATASOY, Guler; GOKHISAR, Ozge Kurt; TURHAN, Mahir

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  The control of Maillard reaction in white grape molasses by the method of reducing reactant concentration
COKLAR, Hacer; AKBULUT, Mehmet

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Are foods naturally rich in glutamic acid an alternative to sodium reduction?
SANTOS, Fernanda Ferreira dos; DANTAS, Natalie Marinho; SIMONI, Natália Koren; PONTES, Laura Stonoga; PINTO-e-SILVA, Maria Elisabeth Machado

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effect of the addition of rabbit meat on the technological and sensory properties of fermented sausage
IGNACIO, Eduardo Oliveira; SANTOS, João Marcos dos; SANTOS, Sylvio Eduardo Di Jacintho; SOUZA, Camila Vespúcio Bis; BARRETTO, Andrea Carla da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Development of multiplex loop-mediated isothermal amplification for three foodborne pathogens
XU, Cong; LUO, Hongbin; ZHANG, Yun

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Influence of in vitro gastrointestinal digestion on phytochemicals in pomegranate juice
DESSEVA, Ivelina; MIHAYLOVA, Dasha

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Analytical study of the physicochemical characteristics from Melipona subnitida D. honey in adequation to Brazilian law
BRAGA, Dayana Calixto; LIBERATO, Maria da Conceição Tavares Cavalcanti; LIMA, Victor Luís Ferreira; ARAÚJO NETO, José Amilcar Mendes de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Activity of polyphenoloxidase and peroxidase in non-dormant potato tubers treated with sprout suppressors
SANTOS, Mirelle Nayana de Sousa; LIMA, Paula Cristina Carvalho; ARAUJO, Fernanda Ferreira de; ARAÚJO, Nicolas Oliveira de; FINGER, Fernando Luiz

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Quality of pasta made of cassava, peach palm and golden linseed flours
SAKURAI, Yasmin Caroline Nóvoa; RODRIGUES, Antônio Manoel da Cruz; PIRES, Márlia Barbosa; SILVA, Luiza Helena Meller da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Structural characterization and bioactivities of a polysaccharide from the stalk residue of Pleurotus eryngii
ZHENG, Heng-Guang; CHEN, Jun-Chen; WENG, Min-Jie; AHMAD, Ijaz; ZHOU, Chun-Quan

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Organic acids and hydrogen peroxide can replace chlorinated compounds as sanitizers on strawberries, cucumbers and rocket leaves
LEPAUS, Bárbara Morandi; ROCHA, Jéssica Souza; SÃO JOSÉ, Jackline Freitas Brilhante de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Physicochemical quality of brown soybean preserve in function of maceration time and ascorbic acid
TASSI, Adriana Luiza Wain; BENTO, Juliana Aparecida Correia; CALIARI, Márcio; SILVA, Vera Sônia Nunes da; PACHECO, Maria Teresa Bertoldo; VERA, Rosângela; SOARES JÚNIOR, Manoel Soares

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Rheological behavior of plant-based beverages
SILVA, Kamilla; MACHADO, André; CARDOSO, Cláudio; SILVA, Flávio; FREITAS, Fernanda

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Antioxidant-mediated protective role of Hericium erinaceus (Bull.: Fr.) Pers. against oxidative damage in fibroblasts from Friedreich’s ataxia patient
LEW, Sze-Yuen; YOW, Yoon-Yen; LIM, Lee-Wei; WONG, Kah-Hui

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Kinetic characterization, thermal and pH inactivation study of peroxidase and pectin methylesterase from tomato (Solanum betaceum)
SANTOS, Manuel Ballesta de los; JACOBI, Sergio Streitenberger; MIÑARRO, María de la Cruz Arcas; BALSALOBRE, José Antonio Pellicer; GUILLÉN, Adela Abellán; GORBE, María Isabel Fortea

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Agar and pomegranate seed oil used in a biodegradable coating composition for Formosa papaya
MORAIS, Fabricio Alves de; ARAÚJO, Railene Hérica Carlos Rocha; OLIVEIRA, Agda Malany Forte de; ALVES, Kalinny de Araújo; VITOR, Raissa Cristina Leandro; MORAIS, Sinthya Kelly Queiroz; TEODOSIO, Albert Einstein Mathias Medeiros; ONIAS, Elny Alves; OLIVEIRA, Airton Gonçalves de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Application and comparison of proteolytic enzyme preparations in technology of protein hydrolyzates
LUKIN, Aleksandr

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Lactic acid bacteria with antimicrobial, proteolytic and lipolytic activities isolated from ovine dairy products
SILVA, Evandro Oliveira Onofre e; NESPOLO, Cássia Regina; Sehn, Carla Pohl; Pinheiro, Franciane Cabral; Stefani, Lenita Moura

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of freezing and thawing cycles on the quality of Nile tilapia fillets
ZUANAZZI, Jovana Silva Garbelini; GOES, Elenice Souza dos Reis; ALMEIDA, Fernanda Losi Alves de; GOES, Marcio Douglas; LARA, Jorge Antônio Ferreira de; RIBEIRO, Ricardo Pereira

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Health benefits of chocolate consumption with high concentration of cocoa incorporated from triterpenic acids, isolated from Mansoa Hirsuta DC.
MILAGRES, Maria Patrícia; SILVA, Daniel Melo; PEREIRA, Ivan de Oliveira; SENHORINHO, Ludimila Mascarenhas; GOULART SANT’ANA, Antônio Euzébio; MATOS, Talita Batista

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Reporting the utilization and perspectives of different surface active agents for bread making
ARSHAD, Nazish; AHMAD, Asif; NADEEM, Muhammad; AMIR, Rai Muhammad; ARSHAD, Muhammad Sajid

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Optimization of sunflower oil bleaching parameters: using Response Surface Methodology (RSM)
SEDAGHAT BOROUJENI, Leila; GHAVAMI, Mehrdad; PIRAVI VANAK, Zahra; GHASEMI PIRBALOUTI, Abdollah

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Monitoring and risk assessment due to presence of metals and pesticides residues in honey samples from the major honey producing forest belts and different brands
YAQUB, Ghazala; KHALID, Mariyam; IKRAM, Ayeza; SOHAIL, Aimen

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of nitrogen supplementation on Saccharomyces cerevisiae JP14 fermentation for mead production
ALMEIDA, Eduardo Luís Menezes de; MOREIRA E SILVA, Gustavo; VASSALLI, Igor de Albuquerque; SILVA, Mayara Salgado; Santana, Weyder Cristiano; SILVA, Paulo Henrique Alves da; ELLER, Monique Renon

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Effects of heat treatments and edible shell coatings on egg quality after storage at room temperature
OLIVEIRA, Cristina Henrique; BOIAGO, Marcel Manente; GUARAGNI, Andréia

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Unsatisfactory microbiological aspects of UHT goat milk, soymilk and dairy beverage of goat milk and soy protein: A public health issue
ANJOS, Taís Ramalho dos; CAVICCHIOLI, Valéria Quintana; LIMA, Joyce Aparecida Santos; VASCONCELLOS, Alenia Naliato; VAZ, Andréia Cristina Nakashima; ROSSI, Gabriel Augusto Marques; CAMPOS-GALVÃO, Maria Emilene Martino; TODOROV, Svetoslav Dimitrov; MATHIAS, Luis Antonio; SCHOCKEN-ITURRINO, Rubén Pablo; NERO, Luís Augusto; VIDAL, Ana Maria Centola

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Characterization of hydrolysates of collagen from mechanically separated chicken meat residue
SCHMIDT, Michele Mantelli; FONTOURA, Andrine Menna da; VIDAL, Alessandra Roseline; DORNELLES, Rosa Cristina Prestes; KUBOTA, Ernesto Hashime; MELLO, Renius de Oliveira; CANSIAN, Rogério Luis; DEMIATE, Ivo Mottin; OLIVEIRA, Cristina Soltovski de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  
 ·  Promoters effectiveness in the improvement in iron and zinc absorption from the rice and bean
TORRES, Larissa Catelli Rocha; AMARAL, José Eduardo Pedroso Gomes do; Canniatti-Brazaca, Solange Guidolin

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
  

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons