SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
números disponiblesvol.40 suppl.1 índice de autoresíndice de assuntospesquisa de artigos
Home Pagelista alfabética de periódicos   RSS

Food Science and Technology
versão impressa ISSN 0101-2061versão On-line ISSN 1678-457X

 

Sumário
Food Sci. Technol Campinas  ahead of print

Pasteurization effects on yield and physicochemical parameters of cheese in cow and goat milk
TADJINE, Dahmane; BOUDALIA, Sofiane; BOUSBIA, Aissam; KHELIFA, Rassim; MEBIROUK BOUDECHICHE, Lamia; TADJINE, Aicha; CHEMMAM, Mabrouk

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Non-dairy cashew nut milk as a matrix to deliver probiotic bacteria
BRUNO, Laura Maria; LIMA, Janice Ribeiro; WURLITZER, Nédio Jair; RODRIGUES, Thalita Cavalcante

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The influence of pasteurization and starter culture on methanol content and bio-profile of fermented Morinda citrifolia Linn. (Noni) fruit juice
SAELEE, Manee; SIVAMARUTHI, Bhagavathi Sundaram; SIRILUN, Sasithorn; SIRITHUNYALUG, Jakkapan; PEERAJAN, Sartjin; CHAIYASUT, Chaiyavat

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of heat treatment for liquefaction and pasteurization on antioxidant activity and phenolic compounds of Astragalus and sunflower-cornflower honeys
AYDOGAN-COSKUN, Burcu; COKLAR, Hacer; AKBULUT, Mehmet

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimizing the supercritical fluid extraction process of bioactive compounds from processed tomato skin by-products
PELLICANÒ, Teresa Maria; SICARI, Vincenzo; LOIZZO, Monica Rosa; LEPORINI, Mariarosaria; FALCO, Tiziana; POIANA, Marco

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Influence of drying methods on the physicochemical properties and nutritional composition of instant Tremella fuciformis
LI, Yibin; CHEN, Junchen; LAI, Pufu; TANG, Baosha; WU, Li

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Enrichment of fishburgers with proteins from surimi washing water
OLIVEIRA, Dayse Lícia de; GRASSI, Thiago Luís Magnani; BASSANI, Juliana Sedlacek; DINIZ, Juliana Campos Pereira; PAIVA, Natália Mingues; PONSANO, Elisa Helena Giglio

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of inulin, medium-chain triglycerides and whey protein isolate on stability and in vitro digestibility of enteral nutrition formulas
SOUZA, Mariana Wanessa Santana de; LOPES, Evelyn de Souza Oliveira; COSENZA, Gustavo Pereira; ALVARENGA, Verônica Ortiz; LABANCA, Renata Adriana; ARAÚJO, Raquel Linhares Bello de; LACERDA, Inayara Cristina Alves

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Textural properties of Köftür, a fruit based dessert
GERÇEKASLAN, Kâmil Emre; AKTAŞ, Nesimi

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Influence of the addition of KCl and CaCl2 blends on the physicochemical parameters of salted meat products throughout the processing steps
VIDAL, Vitor Andre Silva; PAGLARINI, Camila de Souza; FERREIRA, Alef; SANTOS, José Roberto dos; POLLONIO, Marise Aparecida Rodrigues

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Bromatological aspects of Lentinus crinitus mushroom (Basidiomycota: Polyporaceae) in agroforestry in the Cerrado
SILVA NETO, Carlos de Melo e; PINTO, Diogo de Souza; SANTOS, Leovigildo Aparecido Costa; CALAÇA, Francisco J. Simões

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
On the possibility of obtaining high-quality lyophilized collagen hydrolysate and its applicability in the sausage production
LUKIN, Aleksandr

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Physical-chemical characterization, microbiological and biocompounds of cashew pulp in industrial and freezing processing
CARRENHO, Paulo Rafael Bobbo; SILVA, Ana Carolina da; UEBEL, Josemar Rodrigo; AGOSTINI, Juliana da Silva

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Comparative analysis of enzymatic activity of tannase in non-conventional yeasts to produce ellagic acid
Márquez-López, Anahí; Ramírez-Conejo, Juan David; Chávez-Parga, Ma. Del Carmen; Flores, Dora Cecilia Valencia; Jaramillo, Miguel Angel Zamudio; Rodríguez, Horacio González; González-Hernández, Juan Carlos

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The effect of sonication and heat treatment on the physicochemical, nutritional and microbiological properties of different sugarcane variants
JASMI, Nazariah; MANSOR, Nusrah; LIM, Elicia Jitming; YUSOF, Noor Liyana; HAJAR-AZHARI, Siti; RAHIM, Muhamad Hafiz Abd

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Performance evaluation of GSA, SOS, ABC and ANN algorithms on linear and quadratic modelling of eggplant drying kinetic
ÖZDEN, Semih; KILIÇ, Faruk

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Screening and identification of bacteriocin-like inhibitory substances producing lactic acid bacteria from fermented products
CHOEISOONGNERN, Thiwanya; SIVAMARUTHI, Bhagavathi Sundaram; SIRILUN, Sasithorn; PEERAJAN, Sartjin; CHOISET, Yvan; RABESONA, Hanitra; HAERTLÉ, Thomas; CHAIYASUT, Chaiyavat

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
ACHPA: A sensor based system for automatic environmental control in hydroponics
SIDDIQ, Asif; TARIQ, Muhammad Owais; ZEHRA, Anum; MALIK, Salman

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effects of citrox treatment on the survival of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in chicken fillets packed under vacuum
YEHIA, Hany Mohamed; AL-MASOUD, Abdulrahman Hamad; ALSAWMAHI, Omer Nasser; ALJAHANI, Amani Hamzah; EL-DIN, Mohamed Ferkry Serag

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization and characterization of vinegar produced from rice bran
PAZUCH, Catiussa Maiara; KALSCHNE, Daneysa Lahis; SIEPMANN, Francieli Begnini; MARX, Itala Maria Gouveia; OLIVEIRA, Tatiane Cristina Gonçalves de; SPINOSA, Wilma Aparecida; CANAN, Cristiane; COLLA, Eliane

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Development of isotonic beverage with functional attributes based on extract of Myrciaria jabuticaba (Vell) Berg
PORFÍRIO, Márjorie Castro Pinto; GONÇALVES, Márcia Soares; BORGES, Marília Viana; LEITE, Cristina Xavier dos Santos; SANTOS, Mariana Romana Correia; SILVA, Andréa Gomes da; FONTAN, Gabrielle Cardoso Reis; LEÃO, Danilo Junqueira; JESUS, Raildo Mota de; GUALBERTO, Simone Andrade; LANNES, Suzana Caetano da Silva; SILVA, Marcondes Viana da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Sensory quality of meat from Santa Inês lambs fed with guava (Psidium guajava L.) agroindustrial by-product
COSTA, Roberto Germano; CAVALCANTI, Maria Caroline de Almeida; NOBRE, Priscila Torres; QUEIROGA, Rita de Cássia Ramos do Egito; MEDEIROS, Geovergue Rodrigues de; SILVA, Nelson Vieira da; BATISTA, Ana Sancha Malveira; ARAÚJO FILHO, José Teodórico de

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
In vitro potential activity of some seaweeds as antioxidants and inhibitors of diabetic enzymes
ISMAIL, Gehan Ahmed; GHEDA, Saly Farouk; ABO-SHADY, Atef Mohamed; ABDEL-KARIM, Omnia Hamdy

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Evaluation of autolysis induced histologic alterations in skeletal muscle tissue of non-traditional meat animals
KAIMBAYEVA, Leila; KENENBAY, Shynar; ZHANTLEUOV, Daniyar; TAYEVA, Aigul; AKHMETOVA, Nursulu; MEDEUBAYEVA, Zhanar

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Development of diet cereal bar sweetened with stevia leaves pre-treated with ethanol
SILVA, Sandra Beserra da; FORMIGONI, Maysa Ariane; ZORZENON, Maria Rosa; MILANI, Paula Gimenez; DACOME, Antonio Sérgio; SEIXAS, Flávio Augusto Vicente; COSTA, Silvio Claúdio da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
A comparison of the volatile and phenolic compositions of Muscat of Bornova wines from two different terroirs in the Aegean region of Turkey
YABACI KARAOĞLAN, Selin; CABAROĞLU, Turgut

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Physicochemical parameters and lactic acid bacteria count during ripening of Brazilian regional cheese manufactured with the addition of autochthonous cultures
BRANDIELLI, Marilde Canton; BURGARDT, Vânia Cássia Fonseca; HASHIMOTO, Elisabete Hiromi; TONIAL, Ivane Benedetti; ZEMIANI, Adriana; SILVA, Alessandra Furtado; ORO, Sheila Regina; MARCHI, João Francisco; BADARÓ, Andréa Cátia Leal; CASTRO-CISLAGHI, Fabiane Picinin; MACHADO-LUNKES, Alessandra

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect of erythrosine and phloxine from xanthene food dyes on oxidative stress in Chinese hamster ovary cells
DEMIRKOL, Omca; GÜMÜŞAY, Özlem Aktürk; CERIT, İnci

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Effect on Merlot red wine of fining agents mixture: application of the simplex centroid design
FICAGNA, Evandro; GAVA, Angelo; ROSSATO, Simone Bertazzo; ROMBALDI, César Valmor; BORSATO, Dionísio

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Physicochemical characterization, antioxidant activity, and sensory analysis of beers brewed with cashew peduncle (Anacardium occidentale) and orange peel (Citrus sinensis)
PEREIRA, Iana Maria Cristino; MATOS NETO, José Duarte; FIGUEIREDO, Raimundo Wilane; CARVALHO, Juliane Döering Gasparin; FIGUEIREDO, Evânia Altina Teixeira de; MENEZES, Natália Viviane Santos de; GABAN, Socorro Vanesca Frota

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Production of flour made from bullfrog’s meat and bone
SEIXAS FILHO, José Teixeira de; IDE, Laura Kiyoko; MELLO, Sílvia Conceição Reis Pereira; CAFIERO, Joyce Tarsia Garcia; RODRIGUES, Eliane

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Calcium oxalate content from two Amazonian amilaceous roots and the functional properties of their isolated starches
RAMOS, Amanda da Silva; VERÇOSA, Rachel de Melo; TEIXEIRA, Sheylla Maria Luz; TEIXEIRA-COSTA, Bárbara Elisabeth

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Antibacterial activity of polyvinyl alcohol (PVA)/ε-polylysine packaging films and the effect on longan fruit
LI, Yana; WANG, Yuwen; LI, Juying

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Differential gene expression of pectin esterase and changes in pectin during development and ripening stages of fruit in selected cultivars of banana
SIDDIQUI, Nouman Rashid; MUHAMMAD, Aish; KHAN, Muhammad Ramzan; ALI, Ghulam Muhammad; MAHMOOD, Talat; SHAHZAD, Armghan; JABBAR, Saqib

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
The combined effect of exposure time to sodium chlorite (NaClO2) solution and packaging on postharvest quality of white button mushroom (Agaricus bisporus) stored at 4 °C
TARLAK, Fatih; OZDEMIR, Murat; MELIKOGLU, Mehmet

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Risk perception related to food
REMBISCHEVSKI, Peter; CALDAS, Eloisa Dutra

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
A multivariate approach to differentiate yerba mate (Ilex paraguariensis) commercialized in the southern Brazil on the basis of phenolics, methylxanthines and in vitro antioxidant activity
ZIELINSKI, Acácio Antonio Ferreira; ALBERTI, Aline; BONA, Evandro; BORTOLINI, Débora Gonçalves; BENVENUTTI, Laís; BACH, Fabiane; Demiate, Ivo Mottin; NOGUEIRA, Alessandro

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Optimization of a headspace solid-phase microextraction method for the gas chromatography-mass spectrometry analysis aroma compounds of Litsea mollis Hemsl. immature fruit
YANG, Yi-Ni; LIANG, Miao; YANG, Yan; ZHENG, Fu-Ping; WANG, Xing-Ping; YU, Ai-Nong

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Pseudomonas SP. in uninspected raw goat’s milk in Rio de Janeiro, Brazil
RAMOS, Gustavo Luis de Paiva Anciens; NASCIMENTO, Janaína dos Santos

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Functional properties and Bioactivities of Cleistocalyx nervosum var. paniala berry plant: a review
PRASANTH, Mani Iyer; SIVAMARUTHI, Bhagavathi Sundaram; SUKPRASANSAP, Monruedee; CHUCHAWANKUL, Siriporn; TENCOMNAO, Tewin; CHAIYASUT, Chaiyavat

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Spices as natural additives for beef burger production
SEDLACEK-BASSANI, Juliana; GRASSI, Thiago Luís Magnani; DINIZ, Juliana Campos Pereira; PONSANO, Elisa Helena Giglio

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Inhibitory effect of thyme and cinnamon essential oils against E. coli O157:H7 in Tahini
AL-NABULSI, Anas; OSAILI, Tareq; OLAIMAT, Amin; ALMASRI, Weam; Al-HOLY, Murad; JARADAT, Ziad; AYYASH, Mutamed; AWAISHEH, Saddam; HOLLEY, Richard

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Avermectins residues in milk produced in the state of Pernambuco
MÜLLER, Patrícia Marinho; MEDEIROS, Elizabeth Sampaio de; MOTA, Rinaldo Aparecido; ROLIM, Maria Betânia de Queiroz; COLOMBO, Marcos Vinícius; RÜBENSAM, Gabriel; BARRETO, Fabiano; SILVA, Daniel Dias da; SILVA, Tamyres Izarelly Barbosa da

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Changes in chemical composition of germinated leguminous under abiotic stress conditions
TELEVIČIŪTĖ, Dalė; TARASEVIČIENĖ, Živilė; DANILČENKO, Honorata; BARČAUSKAITĖ, Karolina; KANDARAITĖ, Mantvilė; PAULAUSKIENĖ, Aurelija

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Molecular characterization of yeasts isolated from traditional Turkish cheeses
OZMEN TOGAY, Sine; CAPECE, Angela; SIESTO, Gabriella; AKSU, Harun; SANDIKCI ALTUNATMAZ, Sema; YILMAZ AKSU, Filiz; ROMANO, Patrizia; KARAGUL YUCEER, Yonca

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Physicochemical properties, antioxidant activities and sensory characteristics of commercial gape vinegars during long-term storage
KANG, Minjeong; HA, Jung-Heun; LEE, Youngseung

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
A pineapple flavor imitation by the note method
ZHU, Guangyong; YU, Genfa

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Glass transition and sorption properties of Köftür: a dehydrated fruit-based product
AKTAŞ, Nesimi; GERÇEKASLAN, Kamil Emre

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Functional sirkencubin syrup with purple basil; bioactive properties, organoleptic acceptability, and possible effects on blood pressure
YIKMIŞ, Seydi; ÖZPANCAR, Nurhan; BOZKIR, Çiğdem; ÇÖL, Başak Gökçe

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 
Proximate composition and sensory evaluation of salted pearl mullet (Chalcalburnus tarichi Pallas, 1811) produced using different methods
OGUR, Seda; ERKAN, Nuray

        · resumo em Inglês     · texto em Inglês     · Inglês ( pdf )
 

Creative Commons License Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob uma Licença Creative Commons