Cadernos de Saúde Pública, Volume: 37 Supplement 1, Published: 2021
  • Brazilian National Food and Nutrition Policy: celebrating 20 years of implementation Editorial

    Recine, Elisabetta; Bandeira, Luisete; Pereira, Tatiane Nunes; Castro, Inês Rugani Ribeiro de
  • National food and nutrition policies and the institutional trajectories of the rights to health and food Perspectives

    Mattos, Ruben Araujo de
  • Advances and setbacks in the 20 years of the Brazilian National Food and Nutrition Policy Debate

    Santos, Sandra Maria Chaves dos; Ramos, Flávia Pascoal; Medeiros, Maria Angélica Tavares de; Mata, Mayline Menezes da; Vasconcelos, Francisco de Assis Guedes de

    Abstract in Portuguese:

    Objetivou-se analisar aspectos dos processos de formulação, atualização e implementação da Política Nacional de Alimentação e Nutrição (PNAN), de 1999 a abril de 2020. Trata-se de artigo de debate, utilizando-se de fontes documentais institucionais, busca bibliográfica em base de dados nacionais e internacionais, teses e dissertações. Adotou-se a teoria do ciclo das políticas públicas para sistematizar e apresentar o conjunto das informações. A PNAN foi instituída em 1999 e atualizada 10 anos depois, em processo participativo, fundamentando-se em abordagem inovadora centrada nos paradigmas das práticas alimentares saudáveis, do direito humano à alimentação e da segurança alimentar e nutricional, alinhados ao Sistema Único de Saúde. Quanto à implementação, verificam-se avanços relativos à publicação dos Guias Alimentares com diretrizes nacionais; ao fomento à pesquisa em alimentação e nutrição; à ação coletiva para construção da agenda regulatória, ainda que com embates, e à descentralização de recursos financeiros para execução das ações da PNAN. O monitoramento e a avaliação focaram-se na situação alimentar e nutricional; constatou-se a insuficiência de mecanismos para retroalimentar a política. Após 20 anos, a PNAN mantém o desafio de cumprimento efetivo do seu compromisso histórico: a garantia universal do direito humano à alimentação adequada e saudável.

    Abstract in Spanish:

    El objetivo fue analizar aspectos de los procesos de formulación, actualización e implementación de la Política Nacional de Alimentación y Nutrición (PNAN), de 1999 a abril de 2020. Se trata de un artículo de debate, donde se utilizaron fuentes documentales institucionales, búsqueda bibliográfica, en base de datos nacionales e internacionales, tesis y disertaciones. Se adoptó la teoría del ciclo de las políticas públicas para sistematizar y presentar el conjunto de la información. La PNAN se instituyó en 1999, y se actualizó 10 años después, en un proceso participativo, fundamentándose en un abordaje innovador, centrado en los paradigmas de las prácticas alimentarias saludables, del derecho humano a la alimentación y de la seguridad alimentaria y nutricional, alineados en el Sistema Único de Salud. Respecto a la implementación, se verifican avances relacionados con la publicación de las Guías Alimentarias con directrices nacionales; al fomento a la investigación en alimentación y nutrición; a la acción colectiva para la construcción de la agenda regulatoria, aunque con complicaciones, y a la descentralización de recursos financieros para la ejecución de las acciones de la PNAN. El monitoreo y la evaluación se centraron en la situación alimentaria y nutricional; se constató la insuficiencia de mecanismos para retroalimentar la política. Tras 20 años, la PNAN mantiene el desafío de cumplimiento efectivo de su compromiso histórico: la garantía universal del derecho humano a una alimentación adecuada y saludable.

    Abstract in English:

    We sought to analyze the processes of formulation, updating and implementation of the Brazilian National Food and Nutrition Policy (PNAN), from 1999 to April 2020. This is a discussion paper, using institutional documentary sources, bibliographic search in national and international databases, as well as theses and dissertations. The theory of the cycle of public policies was adopted to systematize and present the set of information. PNAN was established in 1999 and updated ten years later, in a participatory process, based on an innovative approach centered on the paradigms of healthy food practices, the human right to food and nutritional security, aligned with the Brazilian Unified National. Regarding implementation, there are advances related to the publication of Food Guides with national guidelines; to the promotion of research in food and nutrition; to collective action to build the regulatory agenda, even if with disputes, and to the decentralization of financial resources for the execution of PNAN actions. The monitoring and evaluation focused on the food and nutritional situation; we found that there were insufficient mechanisms to feed back the policy. After 20 years, PNAN maintains the challenge of effectively fulfilling its historic commitment: the universal guarantee of the human right to adequate and healthy food.
  • Progress and challenges in the training and qualification of professionals and public administrators of the Brazilian Unified National Health System in food and nutrition Debate

    Carvalho, Maria de Fátima Cruz Correia de
  • Reflections on the decentralization processes of the Brazilian National Food and Nutrition Policy in its 20 years Debate

    Fagundes, Andhressa Araújo; Damião, Jorginete de Jesus; Ribeiro, Rita de Cássia Lisboa
  • The incorporation of food environments into the Brazilian National Food and Nutrition Policy: an approach to possibilities, advances and challenges Debate

    Mendes, Larissa Loures; Cardoso, Letícia de Oliveira; Menezes, Mariana Carvalho de; Pessoa, Milene Cristine
  • Analysis of the Brazilian National Food and Nutrition Policy: 20 years of history Debate

    Batista Filho, Malaquias
  • Interfaces between food health surveillance and the Brazilian National Food and Nutrition Policy Debate

    Ferreira, Renata de Araujo
  • Food and nutrition surveillance in 20 years of the Brazilian National Food and Nutrition Policy Debate

    Campos, Daniela Souzalima; Fonseca, Patrícia Costa
  • Between intentions and contingencies, old programs and demands for new nutritional care practices in the Brazilian Unified National Health System Debate

    Alves, Kelly Poliany de Souza; Santos, Carla Caroline Silva dos; Lignani, Juliana de Bem; Albuquerque, Renata Marinho
  • Associations between the Brazilian National Food and Nutrition Policy and food and nutrition education Debate

    Amparo-Santos, Ligia; Diez-Garcia, Rosa Wanda
  • The authors reply Debate

    Santos, Sandra Maria Chaves dos; Ramos, Flávia Pascoal; Medeiros, Maria Angélica Tavares de; Mata, Mayline Menezes da; Vasconcelos, Francisco de Assis Guedes de
  • Is the management of obesity in primary health care appropriate in Brazil? Article

    Lopes, Mariana Souza; Freitas, Patrícia Pinheiro de; Carvalho, Maria Cecília Ramos de; Ferreira, Nathália Luíza; Menezes, Mariana Carvalho de; Lopes, Aline Cristine Souza

    Abstract in Portuguese:

    Resumo: O estudo tem como objetivo descrever a adequação das unidades básicas de saúde (UBS) em relação à estrutura e ao processo de trabalho relacionados ao manejo da obesidade, além de avaliar a satisfação dos/as usuários/as com os serviços de saúde. Este estudo transversal foi realizado utilizando dados do Programa Nacional de Melhoria do Acesso e da Qualidade (PMAQ) 2013-2014, uma iniciativa nacional para avaliar o desempenho das equipes de saúde. A coleta de dados ocorreu em 2013 e 2014 através de entrevistas com equipes e usuários/as dos serviços saúde. Todos os indicadores de adequação para o cuidado da obesidade foram criados no âmbito do artigo, com base nos dados do PMAQ. Foram avaliadas 24.055 UBS em 4.845 municípios, além de dados de 114.615 usuários/as. Apenas 7,6% das UBS analisadas tinham estrutura adequada para o tratamento da obesidade. O acesso adequado foi observado em 26,6%, e a organização adequada dos serviços foi encontrada para 27,8% das UBS. Os cuidados de saúde foram classificados como “bons” ou “muito bons” por 82,4% dos usuários/as. Esses indicadores variaram por região geográfica, com melhores resultados para as regiões Sul e Sudeste. Os resultados sugerem que, possivelmente, o país ainda está na fase inicial de sistematização dos cuidados com a obesidade, com significativas disparidades entre as regiões.

    Abstract in Spanish:

    Resumen: El objetivo de este estudio es describir la adecuación de las unidades básicas de atención (UBS) en Brasil, respecto a su estructura y proceso de trabajo para la gestión de la obesidad, así como evaluar la satisfacción de los usuarios con los servicios de las UBS. Este estudio transversal se realizó con datos del 2013-2014 del Programa Nacional de Mejora del Acceso y de la Calidad de la Atención Básica (PMAQ) - una iniciativa para evaluar el desempeño de los equipos de las UBS. Se recogieron datos entre 2013 y 2014 a través de entrevistas a equipos y usuarios de las UBS. Todos los indicadores del cuidado adecuado para la obesidad fueron definidos en el ámbito del artículo, basados en datos del PMAQ. De las 24.055 UBS analizadas, localizadas en 4.845 ciudades diferentes, solamente un 7,6% tenía una estructura adecuada para la gestión de la obesidad. Asimismo, solo un 26,6% de los 114.615 usuarios entrevistados de UBS informaron de un acceso adecuado, y un 27,8% de las UBS presentaron una organización adecuada del servicio. La atención en salud fue considerada como “buena” o “muy buena” por parte de un 82,4% de los usuarios. Estos indicadores variaron de acuerdo con la región geográfica, mostrando mejores resultados en el Sur y Sureste. Nuestros resultados sugieren que el país tal vez se encuentre todavía en un estadio inicial de sistematización del cuidado con la obesidad, presentando significantes disparidades entre regiones.

    Abstract in English:

    Abstract: This study aims to describe the adequacy of basic health units (UBS) in Brazil regarding structure and work process for obesity management and to evaluate user satisfaction with primary health care services. This cross-sectional study was conducted with data from the 2013-2014 National Program for Improving Primary Care Access and Quality (PMAQ) - an initiative to assess primary health care teams’ performance. Data were collected between 2013 and 2014 through interviews with primary health care teams and users. All indicators of adequate care for obesity were defined within the article scope, based on data from the PMAQ. Of the 24,055 UBS analyzed, located in 4,845 different cities, only 7.6% had adequate structure for obesity management. Likewise, only 26.6% of the 114,615 users interviewed reported adequate access, and 27.8% of the UBS showed adequate service organization. Healthcare was considered as “good” or “very good” by 82.4% of users. These indicators varied according to geographic region, showing better results for the South and Southeast. Our results suggest that the country may still be at the initial stage of systematizing care with obesity, presenting significant disparities among regions.
  • Replacing ultra-processed foods with fresh foods to meet the dietary recomendations: a matter of cost? Article

    Maia, Emanuella Gomes; Passos, Camila Mendes dos; Granado, Fernanda Serra; Levy, Renata Bertazzi; Claro, Rafael Moreira

    Abstract in Portuguese:

    O objetivo desse estudo foi analisar o impacto econômico da adoção de dietas otimizadas e nutricionalmente balanceadas para famílias brasileiras, considerando as diretrizes alimentares para a população brasileira e as disparidades econômicas da população. Foram usados dados da Pesquisa Nacional de Orçamentos Familiares de 2008-2009 (550 estratos; 55.970 domicílios). Cerca de 1,7 mil alimentos e bebidas adquiridos pelos brasileiros foram classificados em quatro grupos de acordo com o sistema NOVA. Modelos de programação linear estimaram dietas isoenergéticas preservando a dieta atual como linha de base e otimizando dietas mais saudáveis gradativamente com base na “regra de ouro” das diretrizes alimentares, respeitando restrições nutricionais para macronutrientes e micronutrientes (com base em recomendações internacionais) e limites de aceitação alimentar (10º e 90º percentis da distribuição de calorias per capita da população). O custo da dieta foi definido a partir da soma do custo médio de cada grupo de alimentos, tanto na dieta atual quanto na otimizada (R$ por 2.000Kcal/pessoa/dia). O impacto econômico das diretrizes alimentares para o orçamento familiar brasileiro foi analisado comparando-se o custo das dietas otimizadas com o custo da dieta atual, calculado para a população total e por nível de renda. Três dietas mais saudáveis foram otimizadas. O custo da dieta atual era de R$ 3,37, diferindo entre os estratos de baixa e alta renda (R$ 2,62 vs. R$ 4,17). Independentemente da renda, o custo da dieta diminuiu com a abordagem das diretrizes. No entanto, os estratos de baixa renda comprometeram seu orçamento familiar mais de duas vezes que os estratos de alta renda (20,20% vs. 7,96%). Assim, a adoção de práticas alimentares mais saudáveis pode ser realizada com orçamento igual ou inferior.

    Abstract in Spanish:

    El objetivo del estudio fue analizar el impacto económico de la adopción de dietas optimizadas y nutricionalmente equilibradas en familias brasileñas, considerando las guías alimentarias y las disparidades económicas de la población. Los datos se recopilaron de la Encuesta de Presupuestos por Hogares desde 2008-2009 (550 estratos; 55 970 hogares). Se clasificaron alrededor de 1.700 comidas y bebidas, adquiridas por brasileños en 4 grupos, según el sistema NOVA. Los modelos de programación lineal estimaron dietas isoenergéticas, preservando la dieta actual como base de referencia, y optimizando las dietas más sanas gradualmente, basadas en la “regla de oro” de las guías alimentarias, respecto a restricciones nutricionales en macronutrientes y micronutrientes (basadas en recomendaciones internacionales), y los límites de aceptación alimentarios (10o y 90o percentiles de la distribución calórica per cápita de la población). El coste de la dieta se definió basado en el total del coste medio de cada grupo de comida, ambos en las dietas actual y optimizada (BRL por 2.000Kcal/persona/día). El impacto económico de las guías alimentarias para el presupuesto por hogar se analizó mediante comparación del coste de dietas optimizadas con el coste de la dieta actual, calculado para el total de población y por nivel de ingresos. Se optimizaron las tres dietas más saludables. El coste de la dieta actual fue BRL 3,37, diferenciando los estratos entre bajo- y altos-ingresos (BRL 2,62 y BRL 4,17, respectivamente). A pesar del ingreso, el coste de la dieta decreció cuando se aproximaba a las recomendaciones de las guías. No obstante, los estratos de bajos ingresos comprometieron su presupuesto doméstico más de dos veces, respecto a los estratos de ingresos más altos (20,2% y 7,96%, respectivamente). Por ello, la adopción de prácticas alimentarias más sanas se puede conseguir con el mismo presupuesto o incluso más bajo.

    Abstract in English:

    The study aimed to analyze the economic impact of the adoption of optimized and nutritionally balanced diets to Brazilian families, considering the Brazilian dietary guidelines and the economic disparities of the population. Data from the Brazilian Household Budget Survey from 2008-2009 (550 strata; 55,970 households) were used. About 1,700 foods and beverages purchased by the Brazilians were classified into 4 groups according to NOVA system. Linear programming models estimated isoenergetic diets preserving the current diet as baseline and optimizing healthier diets gradually based on the “golden rule” of the Brazilian dietary guidelines, respecting nutritional restrictions for macronutrients and micronutrients (based on international recommendations) and food acceptance limits (10th and 90th percentiles of the per capita calorie distribution from the population). The diet cost was defined based on the sum of the average cost of each food group, both in the current and optimized diets (BRL per 2,000Kcal/person/day). The economic impact of the Brazilian dietary guidelines to Brazilian household budget was analyzed by comparison the cost of the optimized diets to the cost of the current diet, calculated for the total population and by income level. Three healthier diets were optimized. Current diet cost was BRL 3.37, differed among low- and high-income strata (BRL 2.62 and BRL 4.17, respectively). Regardless of income, diet cost decreased when approaching the guidelines. However, low-income strata compromised their household budget more than two times the high-income strata (20.2% and 7.96%, respectively). Thus, the adoption of healthier eating practices can be performed with the same or lower budget.
  • Boyd Swinburn, the global syndemic and the NOVA classification Interview

    Peres, João; Matioli, Victor; Swindurn, Boyd
  • NOVA in the definition of public policies in Latin America Interview

    Peres, João; Barquera, Simón; Moratorio, Ximena
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